Timișorenii, pe locurile 2 și 3 pentru CSȘ1 și lotul național la Regata Internațională de juniori de la Bascov

Juniorii timișoreni au onorat cu prezența, printre foarte puținii din țară, și la ediția din acest an a Regatei Internaționale juvenile de kaiak-canoe de pe lacul Bascov-Budeasa, și chiar au urcat pe podium, nu doar drept componenți ai lotului național, ci și reprezentînd echipa de club, CSȘ1.

Adriana Katona, lansată de CSȘ1 Timișoara, și care se pregătește cu lotul național juvenil, a sosit a doua în finala de canoe pe 200 metri, la nici o jumătate de secundă în urma mexicancei Parra Itzel, învingătoare în 56.800 secunde. Katona a fost cronometrată în această probă a categoriei sub 18 ani în 57.283 secunde.

Pe lîngă junioara cooptată sub ”tricolor”, timișorenii și-au aliniat și proprii sportivi, legitimați la CSȘ1, alte cluburi care au completat reuniunea internațională fiind CSȘ Turnu Măgurele, CSTA, CSȘ6 și CSȘ4, toate din București, precum și echipaje sub 23 de ani ale României. Dintre selecționatele naționale, echipaje au aliniat Bulgaria, Moldova, Mexic, Brazilia și România.

Spre lauda lor, într-o asemenea companie, juniorii grupării CSȘ1, care se antrenează pe Bega, au luat startul în 13 dintre cele 22 de finale găzduite pe apele din apropierea Piteștiului, iar uneori cu clasări pe podium.

Cazul lui Paul Morar, al doilea la K1 pe 200 de metri, în 42.885 secunde, respectiv al treilea în proba de kaiak simplu pe 1.000 de metri a juniorilor sub 16 ani, în 4:20.615, în care al cincilea încheia colegul său Cosmin Vieru (4:30.943).

Alte 3 clasări pe podium, pe locul 3, a reușit Sandra Hârșan, tot la categoria U16: în 54.226 pe 200 de metri; în 2:33.770 pe 500 de metri, respectiv cu Maria Leca în propba de kaiak dublu pe 500 de metri, reprezentînd tot CSȘ1 Timișoara.

Lăcrămioara Rus și Bogdan Ene au completat echipajul timișorean în Argeș, în probe de simplu sau dublu.

Luna iunie va aduce Campionatul European de seniori, în Portugalia, respectiv cel de juniori și sub 23 de ani, în Polonia.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Kaiak-canoe, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Timișorenii, pe locurile 2 și 3 pentru CSȘ1 și lotul național la Regata Internațională de juniori de la Bascov

  1. Doru spune:

    Buna ziua,ma mandresc ca sunt banatean,multa bafta acestor minunati sportivi care cu puntin au ajuns sus,tata meu este un mare KAIACIST,a inceput acest sport la Vointa Timisoara,apoi la Dinamo si la lot,dar din pacate acum este paralizat de 3 ani la pat,respect pe toti banateni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sase = 42

 


Ultimele articole din categoria Kaiak-canoe: