VIDEO. Sutton (Noua Zeelandă) la băieți și Newman (Franța) la fete triumfă pe torentul Wellerbrücke, în Tirol, în a 10-a ediție a Extreme Kayak World Championship. Jackson (SUA), nou record al cursei

Neo zeelandezul Sam Sutton și franțuzoaica Nouria Newman au câștigat sâmbătă în Austria finalele la masculin respectiv feminin în cea de-a zecea ediție a competiției adidas Sickline Extreme Kayak World Championship, care a reunit 175 de sportivi din 33 de țări pe parcursul de 280 de metri lungime al torentului Wellerbrücke, în Tirol, pe râul Ötztal Ache. Iată ierarhia primilor clasați în cele două categorii de concurs, câteva fotografii și o înregistrare video.

Nivelul relativ ridicat al apei a concurat la înregistrarea unor timpi buni încă din seriile preliminare de calificare, de exemplu multiplul campion mondial nord-american în freestyle Dane Jackson stabilind un alt nou record al parcursului în semifinale, și anume 53 de secunde și 80 de sutimi, după ce medaliatul olimpic cu argint Vavra Hradilek îl dobora pe precedentul în sferturi cu timpul de 54:41.

foto: D. Benedetto

foto: D. Benedetto

Doar 8 competitori au izbutit până acum să triumfe în precedentele ediții iar dintre aceștia șase s-au aflat și la startul celei din 2017, și anume Thilo Schmitt (2008), Alexander Grimm (2009), Sam Sutton (2010-2012), Gerd Serrasolses (2015), Aniol Serrasolses (2016) și Mariann Saether (2015), însă alții au fost câștigătorii în acest sfârșit de săptămână.

foto: J. Klatt

foto: J. Klatt

A doua în 2016, franțuzoaica de 26 de ani Nouria Newman a stabilit la rândul ei un nou record al cursei în întrecerile feminine, cu timpul de un minut și 57 de sutimi, impunându-se apoi și în finală în 1:01,75, cu două secunde și 99 de sutimi înaintea olandezei Martina Wegman, urmată pe podium de britanica Jennifer Chrimes.

Dacă finala fetelor a reunit 5 participante, cea masculină a etalat 16 calificați din zece țări, toți reușind să ducă la bun sfârșit curse sub un minut. La mare luptă pentru ultima treaptă pe podium, neamțul Alexander Grimm, câștigător aici în 2009, la un an după cucerirea titlului olimpic de slalom, l-a devansat cu câteva zeci de secunde pe noul recordman Jackson, 55:39 față de 55:85.

foto: C. Waldegger

foto: C. Waldegger

Campionul ediției anterioare, catalanul de 26 de ani Aniol Serrasolses, a fost nevoit să se mulțumească sâmbătă cu locul secund, cu timpul de 55:17, sceptrul fiind recucerit în 54 de secunde și 89 de sutimi de Sam Sutton, ducând din Alpi în Rotorua al patrulea titlu mondial în Extreme Kayak.

Video…

 

 

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Kaiak-canoe și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ doi = 8

 


Ultimele articole din categoria Kaiak-canoe: