Vieru și Povăliceanu, campioni naționali de juniori 1. CSȘ1 Timișoara, 3 medalii la Bascov-Budeasa

Cosmin Vieru și Ioan Povăliceanu, în vârstă de 17 ani, au câștigat finala A în proba de kaiac dublu pe 1.000 de metri din cadrul Campionatului Național de Primăvară pentru juniori 1 la kaiac-canoe, disputat în a doua parte a acestei săptămâni pe apele lacului Bascov-Budeasa. Iar Povăliceanu s-a regăsit în toate cele 3 echipaje de dublu ale celor de la Clubul Sportiv Școlar numărul 1 Timișoara urcate pe podiumul competiției.

Astfel, Ioan Povăliceanu a urcat și pe locul secund, împreună cu George Seica, în finala A din proba de kaiac dublu pe 200 de metri, dar și pe locul 3, tot împreună cu Cosmin Vieru, în proba de fond, K2 pe 4.000 de metri.

Clasările celor 3 kaiaciști de pe apele Begăi pe podiumul din Argeș sunt cu atât mai semnificative cu cât juniorii de la CSȘ 1 au vâslit alături de sportivi care se antrenează în pregătire centralizată. ”Avem speranțe ca dublul Povăliceanu – Vieru va concura cu succes în luna iunie, tot aici, la Regata Internațională Bascov, ce constituie și criteriu de selecție pentru Campionatul European de Juniori și Tineret ce va avea loc la toamnă tot pe Bascov, în 17-20 septembrie. Nădăjduim că sportivii noștri vor fi cooptați în naționala României pentru Europene. În toate probele a fost o dură concurență, mergând bine și juniorii Orșovei, de la Constanța, foarte bine pe 200 de metri, sau simpliști de la CSȘ 6 București, care merg bine pe 200. Nu s-a detașat un lider concludent, ci a fost o luptă aspră și echilibrată, până la trecerea liniei de sosire. Sunt valori destul de apropiate…”, a explicat profesorul Zeno Lache, conducător al secției de kaiac-canoe la CSȘ 1 Timișoara.

Pe lângă cele 3 medalii, CSȘ 1 Timișoara s-a calificat în finalele A în toate cele 9 probe în care s-a aliniat la start, dintre care în trei cu echipaje feminine iar în două la canoe, cu mențiunea că în unele cazuri cei de pe Bega au înscris câte două ambarcațiuni în aceeași probă.

28 de cluburi din țară s-au aliniat la Campionatul Național de Primăvară pentru juniori I de la Centrul Sportiv Național Bascov-Budeasa, distanțele standard fiind de 200 și de 1.000 de metri, în probele de viteză, respectiv 4.000 de metri, la fond, toate la băieți, și de 200 și 500 de metri la viteză respectiv 3.000 de metri la fond, pentru fete.

Astăzi a demarat, în continuare, și Campionatul Național de Primăvară pentru cadeți și juniori II, cei de la CSȘ 1 Timișoara având în vizor obținerea a 4 medalii. CSȘ1 s-a prezentat lângă Pitești cu 28 de sportivi și 5 antrenori, și anume Florin Diaconu, Octavian Ispas, Codruța Șofron, Norbert Rogoveanu și Zeno Lache, iar CS Nautic Banat Timișoara cu 2 juniori, sub îndrumarea Codruței Șofron.

Reuniunea pe ape a Federației Române de Kaiac-Canoe se va încheia duminică pe Bascov-Budeasa cu Campionatul Național Școlar.

Acest articol a fost publicat în Kaiak-canoe, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 2 = sase

 


Ultimele articole din categoria Kaiak-canoe: