Alexandrin Guțu (CS Heracle Timișoara) luptă în Serbia la Cupa Mondială de seniori: categoria 77kg

Alexandrin Guţu, multiplu medaliat cu aur la cele mai importante competiţii internaţionale de lupte greco-romane rezervate cadeţilor şi categoriei de vârstă U15, incluzând o clasare pe prima poziţie la Jocurile Olimpice de tineret, în 2018, la Buenos Aires, a fost inclus de antrenorul-selecţioner Mihail Cucu în lotul Republicii Moldova pentru Cupa Mondială. Cel mai puternic concurs al anului pentru seniori se va desfăşura în perioada 12-18 decembrie în capitala Serbiei, Belgrad, unde vor fi prezenţi şi medaliaţi la precedentele ediţii ale Jocurilor Olimpice.

Guţu, care pe 21 decembrie va împlini vârsta de 18 ani, are aşadar şansa să îşi măsoare forţele cu cei mai buni luptători din lume, după ce şi-a demonstrat potenţialul în competiţiile juvenile. Sportivul legitimat la CS Heracle Timișoara se pregăteşte în continuare la Vila Heracle din comuna Ghiroda sub coordonarea antrenorilor Roman Zgardan şi Veaceslav Brumă.

„Este o veste foarte bună pentru mine, vreau să-mi încerc din nou puterile la nivelul seniorilor. Sper să lupt aşa cum o fac mereu, să mă bucur pe mine însumi, la fel şi pe antrenor şi pe cei care mă susţin şi îmi sunt alături în pregătire pe tot parcursul anului. Sunt foarte fericit că am ajuns la nivelul de a merge la Cupa Mondială a seniorilor, unde participă cei mai buni luptători din lume. Am muncit tot anul pentru acest concurs. Ştiu că vor fi prezenţi sportivi foarte bine pregătiţi, campioni europeni, mondiali şi olimpici de seniori, de aceea muncesc zi de zi cu domnul antrenor Roman Zgardan şi cu toată echipa care îmi este alături în pregătire. Mă antrenez foarte bine, sunt pregătit să merg acolo şi să dau tot pentru a obţine o medalie la nivel de seniori„, a declarat Alexandrin Guţu, luptător care la Cupa Mondială va fi încadrat la categoria 77 de kilograme.

În altă ordine de idei, competiţia de cadeţi de la Zagreb la care ar fi trebuit să participe şi luptători de stil greco-roman de la CS Heracle a fost anulată pe fondul dictaturii pseudo-medicale ”Covid-19”. Acest concurs era programat să se desfăşoare în data de 11 decembrie.

Acest articol a fost publicat în Lupte greco-romane și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × = 81

 


Ultimele articole din categoria Lupte greco-romane: