Alexandrin Guţu, de la CS Heracle Timișoara, medaliat la Cupa Mondială de seniori

Alexandrin Guţu începe să confirme şi la cele mai importante competiţii de lupte greco-romane ale seniorilor. Deşi încă nu are vârsta majoratului (va împlini 18 ani în data de 21 decembrie), sportivul de la CS Heracle Timişoara a reuşit o performanţă remarcabilă, obţinând medalia de bronz în cadrul Cupei Mondiale de la Belgrad. Guţu mai are în palmares titlurile de campion olimpic, mondial şi european, toate obţinute la nivel juvenil.

În capitala Serbiei, Guțu a fost încadrat la categoria 77 de kilograme şi l-a învins în finala mică pe ucraineanul Yasaf Zeinalov cu scorul de 6-4. Aurul a fost obţinut de rusul Roman Vlasov, dublu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, dublu campion mondial şi de patru ori campion european. Argintul i-a revenit ungurului Zoltan Levai, cel care îl învinsese pe Alexandrin Guţu în sferturile de finală.

Din recalificări, sportivul care se antrenează la Vila Heracle din comuna Ghiroda a reuşit să lupte pentru medalia de bronz, pe care şi-a adjudecat-o spre bucuria antrenorilor Roman Zgardan şi Mihail Cucu şi a preşedintelui CS Heracle, Damian Raileanu, prezenţi la competiţie.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Lupte greco-romane și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + = 14

 


Ultimele articole din categoria Lupte greco-romane: