Heracle Timișoara, pe podium şi în Croaţia

Şapte medalii au obţinut cei 11 sportivi de la clubul de lupte greco-romane Heracle Timișoara prezenţi sâmbătă în Croaţia la ultima competiţie din 2019. La Zagreb, elevii antrenorilor Roman Zgardan şi Veaceslav Brumă s-au aflat pe saltea cu cadeţi şi cu luptători sub 15 ani de la cluburi de top din mai multe ţări europene.

Cea mai bine reprezentată a fost ţara gazdă, în Croaţia organizându-se anterior preselecţii pentru participarea la această competiţie.

De la Heracle, pe primul loc s-au clasat Alin Muraru şi Maxim Sarmanov, medalii de argint au obţinut Mihai Guţu, Rostislav Covali şi Anatolie Tincu, în timp ce Vasile Zebica şi Robert Creţu au urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului de premiere.

Clubul condus de Damian Răileanu a mai fost reprezentat la competiţia de la Zagreb de Luca Răileanu, Traian Andronachi, Iulian Lungu şi Serghei Sarmanov.

„Sunt mulţumit pe jumătate. Băieţii au luptat bine până în finale, dar acolo au fost mai slăbuţi, au comis mai multe greşeli. Una peste alta, a fost un an bun pentru clubul nostru, iar în 2020 sperăm să fim chiar mai buni. Vom participa din nou la toate campionatele europene şi mondiale de copii, cadeţi şi juniori, precum şi la concursuri din zona noastră şi din alte zone. Se vede progres la toţi sportivii noştri, însă ei trebuie să înţeleagă că progres se vede şi la adversari. Au crescut mult croaţii, au crescut şi sârbii”, a declarat preşedintele Damian Raileanu.

„Suntem la sfârşit de sezon, încheiem anul cu un examen pe care unii dintre sportivii noştri nu l-au trecut. Mergem înainte, vine vacanţa, apoi vom începe un nou sezon. A fost bine în 2019, au fost medaliile fraţilor Guţu, Alexandrin şi Mihai, plus câteva locuri cinci la europene, ca să nu mai vorbesc despre campionii naţionali… Avem calendarul făcut pentru anul viitor. Sunt multe concursuri, vin campionatele naţionale, unde cei care vor trece selecţia vor lupta apoi pentru medalii la europene şi la mondiale”, a spus, la rândul său, antrenorul Roman Zgardan.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Lupte greco-romane și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × sapte =

 


Ultimele articole din categoria Lupte greco-romane: