Luptătorul Alexandrin Guţu, care se antrenează la CS Heracle din Ghiroda, vicecampion mondial U23

Multiplelor medalii obţinute de Alexandrin Guţu la cele mai importante competiţii internaţionale în ultimii ani li se adaugă una de argint la mondialul U23 de la Pontevedra. Luptătorul moldovean a devenit vicecampion al lumii la categoria 77 de kilograme, înclinându-se cu scorul de 2-7 în finala disputată în această seară contra armeanului Malkhas Amoyan.

În drumul său spre ultimul act, Alexandrin Guţu i-a învins, în ordine, pe Sajan Sajan (India, în primul tur), Rassul Zhunis (Kazahstan, în sferturile de finală) şi Dmytro Vasetskyi (Ucraina, în semifinale).

În acest an, elevul lui Roman Zgardan a mai cucerit medalia de aur la Campionatul European U20 (Roma – Italia) şi pe cea de bronz la Campionatul Mondial U20 (Sofia – Bulgaria).

La Pontevedra, Guţu i-a avut alături pe antrenorii Roman Zgardan şi Mihail Cucul.

Titratul sportiv din Republica Moldova se antrenează în majoritatea timpului la centrul de pregătire al Clubului Sportiv Heracle din comuna Ghiroda, unde îi are colegi, printre alţii, pe Vitalie Eriomenco şi Alexei Hahlovschi, care au luptat la rândul lor în cadrul întrecerii mondiale U23 din Spania.

Încadrat la categoria de greutate 63 de kilograme, Eriomenco s-a oprit în optimile de finală, după 1-1 cu Hrachya Poghosyan (Armenia), diferenţa făcându-se cu regula ultimului punct adjudecat. În calificări, el l-a învins pe Yerzhet Zharlykassyn (Kazahstan) cu 4-0.

Hahlovschi a fost eliminat în primul tur al categoriei 67 de kilograme de Krisztian Istvan Vancza (Ungaria).

Sursa foto: United World Wrestling (www.uww.org)

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Lupte greco-romane și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− sapte = 2

 


Ultimele articole din categoria Lupte greco-romane: