Patrik Iulian Gordan (CSȘ1 Timișoara), vicecampion european la 17 ani, la Roma, la greco-romane, într-o categorie olimpică

Luptătorul timișorean Patrik Iulian Gordan, legitimat la Clubul Sportiv Școlar numărul 1, a devenit vicecampion continental la U20 European Championships, medaliat cu argint în cadrul categoriei de greutate 87 de kilograme a stilului greco-romane, probă olimpică. ”O performanță istorică pentru sportul timișorean”, a remarcat antrenorul său la CSȘ1 Timișoara, profesorul Sebastian Gavrilă, care l-a îndrumat împreună cu colegul de catedră Carol Both, juniorul medaliat european fiind practicant al luptelor la CSȘ1 de la vârsta de 8 ani, după ce începea sportul în judo. Gordan, care pe drumul spre finală a înfrânt luptători din Lituania, Turcia și Grecia, va împlini 18 ani în luna octombrie.  

Sportul timișorean strălucește pe firmamentul arenei europene grație juniorului Patrik Iulian Gordan, care a luptat în Italia la stilul greco-romane în cadrul unei categorii de greutate cu caracter olimpic, cea de 87 de kilograme, devenind vicecampion al continentului la U20 European Championships, ca junior mare. 

În vârstă de 17 ani, Gordan a fost selecționat pe ultima turnantă în lotul ”tricolorilor” din delegația federației române de profil pentru competiția continentală sub 20 de ani de la Roma, unde a izbutit să se califice până în finala pentru ”aur”, cu trofeul pe masă, a uneia dintre categoriile de concurs care se dispută în luptele greco-romane și la edițiile Jocurilor Olimpice de vară. 

 

Primul stil întrat în arenă la Roma în cadrul Campionatului European sub 20 de ani început luni în Italia și care va lua sfârșit duminică 3 iulie, a fost greco-romane, iar ce poate fi mai frumos pentru luptătorul timișorean de la CSȘ1 decât a fi medaliat continental în greco-romane tocmai pe tărâm roman?

La numai 17 ani, timișoreanul a confirmat și la ”Euro” remarcabila ascensiune a performanței sale competiționale din ultimii 2 ani, titlul de vicecampion continental la 87kg fiind adjudecat după ce a trecut pe rând de lituanianul Matveiko, cu implacabilul 9-0 în optimi, cu 4-1 de turcul Tas în sferturi, iar de grecul Iosifidis în semifinale.

Gordan a pierdut cu 1-3 finala continentală în fața azerului Lachin Valiyev, timișoreanul reușind cea mai notabilă performanță a sa, după ce anul trecut devenea vicecampion balcanic de cadeți la categoria de vârstă sub 17 ani, clasându-se și pe locul 9 la Campionatul Mondial de cadeți. 

Patrik Iulian Gordan devenea în premieră campion național în urmă cu 2 ani la cadeți, între alte numeroase clasări pe podiumul luptelor interne de-a lungul activității sale în sport, anul acesta devenind campion al României la juniori, în categoria sub 20 de ani.

Antrenorul său, profesorul Sebastian Gavrilă, de la CSȘ1 Timișoara, a explicat că ”Patrik a avut evoluții constant bune de-a lungul anilor, însă în ultimii 2 ani pur și simplu a explodat – să zic așa – ca performanță sportivă.”

Licean la ”Colegiul Bănățean”, Gordan este pe drumul cel bun al marii performanțe sportive, de la juniorat spre ”tineret” – categorie a luptătorilor sub 23 de ani, ulterior la seniorat. Până una alta, savurarea unor reușite remarcabile ale adolescentului timișorean în luptele arenei romane, încleștări constând în câte două reprize cu durata de 3 minute fiecare.

Dintre cele 10 categorii de concurs ale stilului greco-romane la ”Europeanul” U20 din Italia, de la cea mai ”mică” (55kg), și până la 130 de kilograme, șase sunt probe olimpice: 60, 71, 77, 87, 97 și 130 kilograme. 

Grecul Iosifidis și armeanul Nazaryan au obținut medaliile de argint ale categoriei 87 de kilograme. ”Europeanul” continuă la stilul luptelor libere și feminin.

Acest articol a fost publicat în Lupte greco-romane, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − trei =

 


Ultimele articole din categoria Lupte greco-romane: