CSM Timişoara – campioană naţională în Superliga feminină pe echipe de senioare!

Fără multipla vicecampioană continentală Estera Dobre, în stare de suspendare după Campionatul European din primăvară, dar înlocuită în lotul timişorencelor cu o campioană mondială de junioare, din Bulgaria, CSM Timişoara a câştigat în week-end, în celălalt colţ al ţării, turneul final al Superligii de lupte libere pe echipe feminine de senioare, păstrându-şi coroniţa obţinută la ediţia inaugurală.

„Am aliniat o echipă omogenă”, a punctat antrenorul coordonator Petre Brânduşan despre garnitura care şi-a păstrat titlul naţional graţie a două victorii în faza finală de la malul Mării Negre, 5-2 cu gazda şi pretendenta la onoruri CS Mangalia, întărită în colaborare cu CSA Steaua, care i-a împrumutat câteva sportive, şi 7-0 cu CSM Craiova.

Triumful luptătoarelor Timişoarei a răzbunat aşadar pierderea sceptrului în Superliga masculină, în care CSM Timişoara era detronată în vară de CSM Lugoj, în urma turneului final de pe malurile Timişului, ocazie cu care elevii lui Emil Vanea îşi recăpătau titlul de la rivalii din judeţ.

Timişorencele au avut-o în componenţă la malul mării, ca un transfer notabil, pe bulgăroaica Eltsa Yankova, o campioană mondială de junioare, şi au reuşit ceea ce nu izbuteau în turneele de accedere în faza finală.

Au câştigat titlul naţional pentru CSM Timişoara, în ordinea crescătoare a categoriilor de concurs, la 48 kilograme, Mădălina Linguraru, (51 kg) Eltsa Yankova (Bulgaria; campioană mondială de junioare), (55 kg) Ana Maria Pavăl, (59 kg) Georgiana Paic, (63 kg) Beatrice Oancea, (67 kg) Ramona Pricob şi (72 kg) Alexandra Purcel, promovată între senioare.

„S-au mobilizat exemplar şi au evitat locul secund obţinut de băieţi. La fete a fost invers; au fost depăşite la turnee de CS Mangalia şi CSM Craiova dar s-au impus la turneul final. Timişoara e campioană!”, a spus profesorul Brânduşan, salutând arbitrajul corect.

Brânduşan şi colegii săi antrenori sunt acum în febra pregătirii participărilor grupării CSŞ1 Timişoara la finalele naţionale de copii, categoria I fiind găzduită la Târgovişte, categoria II la Drobeta Turnu Severin, iar categoria a III-a, nou înfiinţată sub denumirea „Micul Hercules din Carpaţi”, la Târgu Mureş. „Vizăm cel puţin câte un titlu naţional la fiecare categorie. Este important că asigurăm continuitatea în luptele libere din Timişoara prin pepiniera noastră de la CSŞ 1”, a mai menţionat Brânduşan. 

Acest articol a fost publicat în Lupte și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × 5 =

 


Ultimele articole din categoria Lupte: