CSM Timişoara, cu două noi luptătoare, medaliate la Campionatul European de juniori, aduce pe Bega turneul final al Superligii pe echipe de seniori, atât la fete cât şi la băieţi dar şi la lupte greco-romane. Prima etapă însă, la Lugoj!

Finele săptămânii viitoare va inaugura odată cu prima etapă un nou sezon al Superligii naţionale de lupte libere pe echipe de seniori, la Lugoj, în fieful campioanei masculine a României, care şi-a redobândit sceptrul, de la CSM Timişoara. Iar turneul final se va disputa în vară pe malurile Begăi. Dar iată câteva detalii şi de pe saltelele juvenile, cadeţii şi juniorii fiind la rândul lor, luna aceasta, în focuri…

CSM Timişoara, campioană naţională en-titre de senioare, în Superliga pe echipe din 2013, a reuşit să se întărească prin cooptarea celei mai bune junioare din ţară, Simona Pricob (20 ani, în ultimul an de juniorat), care va concura la categoria 53 de kilograme, sportiva fiind şi în anul I la FEFS a UVT. CSM a mai achiziţionat-o şi pe Laura Gavriluc, de la CSŞ Petroşani, aflată în primul an la seniorat, la categoria 59 de kilograme. Ambele luptătoare sunt medaliate la Campionatul European de junioare. „Sper să ne păstrăm titlul naţional!” a spus antrenorul coordonator al loturilor de seniori de la CSM Timişoara, Petre Brînduşan.

„Dacă efectuăm două transferuri, atunci avem şanse la câştigarea titlului şi la băieţi. Suntem mai deficitari la categoriile 97 şi 125 kilograme. În rest, e echipa de anul trecut”, a adăugat Brînduşan, care e ajutat de antrenorii Valentin Mihăilă, la băieţi, şi Doru Nilaş, la fete.

Grupare feminină care va continua şi în 2014 fără Estera Dobre, suspendată din activitate în urma testării pozitive la un control antidoping, dar care se antrenează în continuare cot la cot cu colegele sale, în speranţa de a reveni la vârf cu ocazia Campionatului Mondial din septembrie 2015, criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice de vară din 2016. „Sperăm să o aducem în cea mai bună formă sportivă”, a spus Brînduşan.

Remarcabil, Timişoara a recâştigat dreptul de găzduire al turneul final în Superliga pe echipe de seniori, programat în 22-23 august în sala „Constantin Jude”, ocazie cu care va avea loc pe Bega şi faza finală a Campionatului Naţional de lupte greco-romane.

Până atunci însă, la categoria „Cadeţi”, timişorenii de la CSŞ1 au trecut deja în 2014 prin furcile caudine a două turnee de calificare, urmând a se prezenta în ultimul week-end din martie, la Iaşi, cu 7 sportivi în finala Campionatului Naţional individual.

Iar la „Juniori 1” mai au un turneu de calificare, ce va începe mâine, în perioada 13-14 martie, la Bucureşti, „pepiniera” CSŞ1 urmând a se alinia cu 6 sportivi cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani, dintre care 4 băieţi, fetele reprezentând concitadina CSM.

„În fiecare an selectăm noi tineri sportivi, iar numărul lor a crescut deoarece de anul trecut s-a introdus la nivel naţional, pe lângă turneele la copii categoria 1, şi finalele pe ţară la copii 2 şi copii 3, de 11-12 şi 13-14 ani”, a mai explicat Brînduşan.

Vine aşadar ceva şi din urmă, CSŞ1 având 22 de sportivi legitimaţi, pe lângă cei 28 de la CSM Timişoara, cu statut de seniori. Iar dacă mai adăugăm şi Sânandreiul, care deţine o secţie cu 14 luptători la Clubul Sportiv, se poate estima că luptele sunt încă la căutare pe plan local. Pentru a nu mai aminti de puternicele centre de la Jimbolia şi mai ales Lugoj, cu CSŞ şi CSM, ultima, campioană naţională la zi în Superliga băieţilor.

Cât despre finanţarea cluburilor timişorene, Brînduşan a spus că „nu sunt mulţi bani dar ne descurcăm, căci nicăieri nu mai sunt mulţi”. Formaţiile din Superliga sunt susţinute mai ales de CJT, dar şi de Consiliul Local şi MTS, iar CSŞ1, în sectorul juvenil, de Inspectoratul Şcolar Judeţean, Primăria Timişoara şi Ministerul Educaţiei şi Învăţământului.

 

Acest articol a fost publicat în Lupte și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ doi = 11

 


Ultimele articole din categoria Lupte: