CSM Timișoara, înmărmurită și fără Estera Dobre, și-a început totuși azi apărarea titlurilor în Superliga pe echipe de seniori: ”Suntem cu toții foarte, foarte triști”

Estera Dobre, de 6 ori la rînd vicecampioană europeană

 

CSM Timișoara, care cucerea anul trecut titlurile naționale la masculin și feminin în proaspăt lansata Superligă de lupte libere pe echipe de seniori, a început astăzi cu bine înfruntările primei etape a noului sezon, turneu strămutat din București la Mangalia, dar sub imensa apăsare a veștii în privința jimboliencei Estera Dobre, o multiplă vicecampioană europeană, chiar și în 2013, an în care a revenit ”acasă” cu arme și bagaje, despre care zilele acestea a explodat vestea unui control antidoping cu rezultat pozitiv.

”Se vorbește despre un diuretic dar să nu fie o mînă rău intenționată. La atîta experiență cîtă are, n-are cum să fie Estera în culpă. O ajutăm cît putem și nicidecum nu ne luăm mîna de pe ea, dar suntem cu toții foarte, foarte triști, cu atît mai mult cu cît tocmai revenise, legitimată complet la CSM din acest sezon”, ne-a spus profesorul Petre Brîndușan, antrenor coordonator al loturilor grupării timișorene din Superliga pe seama anunțului primit miercuri, în preajma debutului în ediția din 2013, și care a admis că nu s-a confruntat cu o asemenea situație în îndelungata sa activitate în lupte libere.

La ora actuală se prelevează pentru o probă B în cazul luptătoarei timișene de 26 de ani, rezultat care ar urma să ajungă pe masa celor de la FILA, la Lausanne.

”Estera ar fi concurat astăzi pentru noi, aici, la Mangalia, dar a rămas la București. Ea s-a jurat că n-a luat nimic, și este clar că 3 kilograme să slăbească este o nimica toată pentru un luptător de anvergura sa, nici vorbă să aibă nevoie de altceva, cînd respectivele kilograme le dă jos și într-un antrenament. Plus că știa de obligativitatea controalelor anti-doping la competițiile internaționale, doar n-a luat degeaba 6 medalii de vicecampioană a Europei. Sunt cazuri cînd sportivi din lupte slăbesc și 5-6 sau 8 kilograme pentru a se încadra în categoriile de concurs, nu este o problemă, iar la Jocurile Olimpice a fost nevoită anul trecut să coboare pînă la 48 de kilograme. Acum a concurat la 51”, a mai explicat antrenorul Brîndușan.

Superliga a debutat ieri cu cîntarul oficial al competiției, CSM evoluînd astăzi în cadrul a 4 categorii, cu alte 3 programate pentru mîine. Luptătorii de pe Bega s-au impus azi la 55 și 66 de kilograme, la 82 ocupînd locul 3 și mai avînd de disputat finala la 120 kg.

Superliga din acest an, la debut astăzi cu această etapă I, reunește 7 echipe de băieți respectiv 4 de fete, CSM fiind puternic implicată în ambele, dar momentan și mai puternic afectată de veștile în privința lui Dobre, o proaspătă vicecampioană europeană la C.E. de la Tbilisi, pe 20 martieSubstanța găsită în corpul sportivei române ar fi Furosemid, un diuretic aflat pe lista substanțelor interzise, fără a fi dopant dar putînd însă ascunde urmele unor substanțe dopante din organism.

Acest articol a fost publicat în Lupte și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ doi = 3

 


Ultimele articole din categoria Lupte: