Janko Sacica (CSȘ Jimbolia) și Tudor Arjoca (CSȘ Lugoj) la juniori 4 iar Narcisa Pop (CSȘ1 Timișoara) la 3, locuri I la Național, Mario Derevenciuc (CS Sînandrei) pe locul 2

Mai multe cluburi timișene au câștigat medalii inclusiv de aur la ediția din acest an a Campionatului Național de lupte libere pentru juniori 3 și 4, disputată în weekend la Cluj, unde CSȘ Jimbolia, CSȘ Lugoj și CSȘ Timișoara au avut câte un reprezentant pe prima treaptă a podiumului iar CS Sînandrei pe poziția a doua.

Găzduită sub egida FRL în sala de sport a Armatei, întrecerea juvenilă din luptele libere românești a pus în lumină învingători de la două grupări timișene și unul din Timișoara, Clubul Sportiv Școlar numărul 1 de pe malurile Begăi cucerind la Cluj mai multe medalii.

Astfel, pe lângă Narcisa Pop, antrenată la CSȘ1 de Valentin Mihăilă și câștigătoare în cadrul categoriei de greutate 60 de kilograme a junioarelor 3, delegația de pe Bega a mai avut motive de bucurie prin prisma locurilor 3 obținute de Mario Lăteanu și Ionuț Pavel, tot la 60 de kilograme, Paraschiva Minea trebuind în schimb să se mulțumească doar cu medalia de bronz la 72 de kilograme dat fiind o accidentare survenită la menisc și datorită căreia va fi supusă miercuri unei intervenții chirurgicale. ”Paraschiva a avut ghinion, căci ea ar fi putut câștiga, le mai învinsese pe adversarele din lupta pentru medalii, dar s-a accidentat”, a spus Petre Brîndușan, antrenor al medaliaților cu bronz de la CSȘ1 Timișoara, din rândul cărora a mai obținut o altă clasare pe 3 și Diana Ședer, dar la junioare 4, la categoria 48kg.

Un campion al țării are și CSȘ Lugoj, la juniori 4, Tudor Arjoca impunându-se în finala băieților la 29 de kilograme, pe locul 3 la 60 de kilograme clasându-se la aceeași categorie de vârstă Răzvan Aduculesei, în vreme ce tot din efectivul îndrumat pe malurile Timișului de Emil Vanea juniorul 3 Daniel Ritter s-a clasat al cincilea la 46 de kilograme iar Ionuț Suclea al șaptelea la 66 de kilograme.

Tot la juniori 4 a triumfat din Timiș și Janko Sacica, pentru CSȘ Jimbolia, câștigător al locului 1 la categoria 32 de kilograme, grupă de vârstă în care Cătălin Mittelbrun s-a situat pe locul 5, cu mențiunea că jimbolienii sunt pregătiți de Cornel Dobârcău și Teodor Moise.

O medalie de argint și în contul CS Sînandrei, prin Mario Derevenciuc, ocupant al locului 2 în finala la 72 de kilograme, în vreme ce Lucas Pavel s-a clasat al 5-lea la 35kg între juniorii 4.

Campioni naționali dați așadar luptelor libere românești de Timișoara la juniori 3 și Lugoj respectiv Jimbolia la juniori 4, plus un vicecampion al țării de la CS Sînandrei, urmând ca luna noiembrie să aducă în scenă Cupa României rezervată cadeților, la Târgu Mureș.

De reamintit și că principalele întreceri ale sezonului la nivelul seniorilor au reconfirmat peste vară formația feminină de la CSM Timișoara în fruntea Superligii pe echipe, de la gruparea de pe Bega triumfând și în Cupa României în iulie la malul mării Estera Tămăduianu în cadrul categoriei 53 de kilograme, Simona Tudor la 55kg iar Simona Pricob la 58 de kilograme, cu o clasare pe 3 pentru Raluca Chircu, în vreme ce pe plan internațional Estera Tămăduianu, fostă Dobre, s-a situat a cincea la Campionatul Mondial.

Acest articol a fost publicat în Lupte, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = sase

 


Ultimele articole din categoria Lupte: