Luptele, în reciprocitate în Germania, în așteptarea etapelor de Superliga ale seniorilor

Sportivi luptători de la 3 grupări din județul Timiș tocmai au completat un stagiu de 7 zile de pregătire comună cu omologi nemți, în Germania, în cadrul parteneriatului care este punctat anual prin câte o vizită pe bază de reciprocitate, acest demers la nivel juvenil derulându-se în așteptarea rundelor finale ale Superligii de lupte libere pe echipe de seniori, în care CSM Timișoara are un titlu de apărat în concursul sexului frumos și o mare încleștare bănățeană de reeditat cu CSM Lugoj, care a deposedat-o de trofeu, redevenind campioană a țării.

Antrenorul Brânduşan supervizează pregătirea junioarelor

Antrenorul Brânduşan supervizează pregătirea junioarelor

 

Juniorii timișeni au avut așadar parte de pregătiri în centrul de profil al unui land cu tradiție în luptele libere din Germania, Thuringia, în zona central-estică a țării, land cu capitala la Erfurt, efortul sportiv fiind îngemănat cu activități recreative cu specific educativ-cultural. Iar anul acesta a venit rândul bănățenilor de la CSȘ 1 Timișoara, CSȘ Jimbolia și CSȘ Sânandrei să se regăsească în postura de vizitatori, cu 20 de sportivi sub bagheta profesorilor Petre Brândușan și Cornel Dobârcău. Finele stagiului de pregătire a fost punctat la începutul săptămânii de o partidă amicală între cele două loturi. „Este vorba despre o reciprocitate ce ține deja de câțiva ani, o întrajutorare sportivă dar şi cu repere culturale, în care într-un an mergem noi în Germania iar în celălalt vin nemții în Banat”, a explicat antrenorul Brândușan.

Bănățenii au deplasat în Thuringia luptători cu vârste între 12 și 18 ani, dintre care unii de perspectivă iar alții deja medaliați la nivel național, printre care jimbolianca Esmeralda Catargiu, Ancuța Marina, o altă campioană a țării, de la CSȘ 1 Timișoara, precum și sora ei Mădălina, vicecampioană națională, dar și Flavius Andrei, vicecampion al României cooptat în Centrul de pregătire de la Reșița, ori Leonard Sailă.

Iar de la pregătiri bilaterale juvenile pe plan internațional, la dispute decisive în Superliga națională de lupte libere pe echipe de seniori, etapa a II-a a ediției 2015 fiind programată la Odorhei în perioada 2-3 iulie, cu participarea a 4 grupări masculine, printre care vicecampioana CSM Timișoara și campioana CSM Lugoj, respectiv numai 3 de fete, cu campioana CSM Timișoara implicată din nou.

Ierarhiile finale și medaliile, cu ocazia rundei finale, găzduită de Târgu Mureș în 31 iulie și 1 august.

 

Acest articol a fost publicat în Lupte și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 + sase =

 


Ultimele articole din categoria Lupte: