Pricob și Tudor, locul 1 pentru CSM în Naționalul U23 de la Timișoara. Acasă, CSM pe I la feminin. Argint, Tabita Dobre (Voința Jimbolia) iar la greco-romane Sergiu Delinschi (CS Heracle)

Timișoara a găzduit sâmbătă și duminică în Sala ”Constantin Jude” ediția pe 2017 a Campionatului Național de Tineret al categoriei U23 la lupte libere, feminin și lupte greco-romane, iar sportivii localnici și timișeni au izbutit câteva clasări pe podium, inclusiv pe cea mai înaltă treaptă. Competiția a constituit un succes ca prestații valorice și din punct de vedere organizatoric, într-o bună conlucrare a grupărilor locale de profil.

Nu mai puțin de 223 de sportivi din întreaga țară au concurat în acest week-end pe malurile Begăi în cele câte 8 categorii de greutate ale luptelor libere respectiv la feminin și lupte greco-romane, Timișoara reunind în jurul celor două saltele dispuse în sala ”Constantin Jude” tineri cu vârste de la 18 ani și până inclusiv din generația 1994, totul în prezența integrală a staff-ului federal din F.R. Lupte.

Întrecerile au demarat sâmbătă cu reuniunea de la ora 9 la ora 13, urmată de semifinalele și finalele din intervalul 16-19, după ce vineri la ora 17 avea loc ședința tehnică iar de la ora 18 cântarul oficial, ziua de duminică fiind rezervată ultimelor câte două categorii de greutate din fiecare grupă de întrecere, între orele 9 și 12.

CSM Timișoara nu s-a dezmințit și a câștigat două titluri naționale de tineret la feminin prin Simona Pricob, locul 1 de o manieră detașată la categoria de greutate 53 de kilograme, respectiv Simona Tudor, la 55 de kilograme, după dueluri echilibrate.

Astfel, CSM a încheiat prima la feminin în ierarhia pe medalii, cu 7 puncte pe locul 1, urmat de luptătoarele din Vaslui și de la CSM Craiova, cu câte 5 puncte, cele mai notabile dintre 16 grupări din țară care au punctat în întrecerea sexului frumos.

CSM Timișoara a mai semnat o clasare pe podium prin Georgiana Bodogai, locul 3 la categoria 75 de kilograme, de la bănățence mai luptând și Andreea Anastase.

Locul 2 și medalia de argint pentru Tabita Dobre, învinsă în finala la 53 de kilograme a favoritei Pricob, așadar cu un titlu de vicecampioană în vitrina celor de la Voința Jimbolia.

Categoria 75 de kilograme a consemnat încă o bună clasare a luptătoarelor Timișoarei, Adriana Chinezoni, pe locul 5 pentru CSU de Vest, grupare abia afiliată pe saltelele Federației Române de Lupte.

Băieții Timișului n-au urcat pe podium la lupte libere, competiție în care cele 8 titluri pe țară la tineret au fost adjudecate la categoria 57 de kilograme de Răzvan Kovacs (CS Mureșul Târgu Mureș), Cristian Surugiu (Universitatea Craiova) la 61kg, Maxim Fricățel (CSM Onești) la 65kg, Gheorghe Constantin (U Craiova) la 70kg, Ion Plop (U Craiova) la 74kg, Mihai Pălăghia (CSM Călărași) la 86kg, Andrei Teglaș (CSM Cluj Napoca) la 97kg și Vlad Caraș (CSM Reșița) la 120 de kilograme.

Implicit, CS Universitatea Craiova a încheiat în frunte la lupte libere tineret pe salteaua masculină, cu 14 puncte, urmată în ierarhia grupărilor de CSM Onești, cu 8 puncte și CSM Cluj, cu 6 puncte, din 19 cluburi care au intrat în puncte.

La greco-romane, o medalie de argint pentru CS Heracle Timișoara, prin Sergiu Delinschi (n. 1998), care a pierdut la potou prin tuș finala la 75 de kilograme cu stelistul Caras, după o dramatică răsturnare de situație, de la 6-0 pentru bănățean, aflat la numai două puncte de încheierea victorioasă a ultimului act prin superioritate.

Timișorenii au pierdut două finale mici, prin Sergiu Damian (CSU de Vest) și Vlad Vuia (CSȘ1), ultimul cu încă 2 ani de juniorat și anunțându-se a fi de perspectivă, sportivi care au ocupat locul 5 după bune prestații la categoriile de 85 respectiv 75 de kilograme, întrecuți fiind de Dumitru (CSA Steaua) respectiv Delinschi. Tot pe poziția a 5-a și un lugojean, Laurențiu Zgriba la categoria 98 de kilograme, din Timișoara mai concurând și la 130kg Tudor Țepeș (CSȘ1), pierzător la campionul categoriei.

Ca strategie generală în ciclul de pregătire din luptele greco-romane la nivel local, CSȘ1 și CS Heracle conlucrează și lansează juniori și tineri spre noua secție afiliată federal de la CSU Universitatea de Vest Timișoara, benefic implicată în organizarea concursului național din week-end.

Oaspeții Timișoarei s-au declarat mulțumiți de modul de organizare al competiției, atât prin glasul participanților cât și al staff-ului federal din F.R. Lupte, care a înmânat plachete cu însemnele forului național oficialităților locale.

CSM Timișoara, CSU de Vest și CSȘ1 Timișoara au colaborat cu succes în organizarea întrecerii, susținute de Primăria Timișoara și DJST.

Iar pentru sportivi și antrenori urmează în luna aprilie Campionatul Național de juniori de la Craiova, cel de cadeți fiind programat în iunie la Botoșani.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Lupte, Lupte greco-romane și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Lupte: