”Are și șansele cele mai mari de a păstra titlul!” Timișoara, spre finala Naționalelor individuale de seniori, la Cluj, iar apoi gazdă a etapei I în Superliga pe echipe

Ceva mai vremelnic, încă din iarnă, luptele libere demarează sezonul la finele acestei săptămâni, cu o finală de seniori la nivel național altfel programată de regulă primăvara, după care, în martie, chiar Timișoara va găzdui prima etapă a noii ediții în Superliga pe echipe de seniori, în care, ca și la individual, are de apărat un titlu, tot prin fete.

CSM Timișoara va alinia 6 sportivi la finala Campionatului Național individual de seniori la lupte libere, ce va avea loc vineri, sâmbătă și duminică la Cluj, în frunte cu Simona Pricob, în vârstă de 21 de ani, o performeră precoce, care va păși pe saltea în calitate de deținătoare a titlului pe țară. Vicecampioană europeană de juniori în 2014 și campioană națională la juniori, Pricob este creditată și cu cele mai mari șanse de a cuceri medalia de aur din delegația timișoreană și implicit de a-și păstra titlul. Deși abia la începutul perioadei la categoria tineret, după absolvirea junioratului, luptătoarea de pe Bega, lansată de sportul hunedorean, a fost deja cooptată în lotul olimpic al României, cu speranțe de a confirma și pe plan internațional, la grupe superioare de vârstă.

Profesorii Petre Brândușan și Valentin Mihăilă i-au mai convocat pentru Naționalele individuale de seniori de sub Feleac și pe Laura Gavriluc, Andreea Anastase, Marin Filip, cu șansele sale la titlu, Alin Marian și Sorin Marc. Anul trecut, la aceeași competiție, Pricob obținea medalia de aur, Gavriluc argintul iar Filip bronz. ”Sperăm să reedităm succesul!”, a spus antrenorul Brândușan.

Această competiție, plasată în timp mai degrabă în lunile aprilie, mai sau chiar iunie, a fost devansată în vederea alinierii în condiții optime la Campionatul European de Tineret sub 23 de ani, ce va avea loc în luna martie în Polonia dar și în perspectiva efectuării de către loturile naționale a unor stagii internaționale de pregătire pentru Jocuri Europene din 15-22 iunie, aflate la prima ediție, cu o acoladă a tuturor disciplinelor sportive, și care va avea loc la Baku. ”Dacă Simona Pricob va obține o medalie la Campionatul European de Tineret, are șanse mari de participare la Jocurile Europene”, a mai specificat Brândușan.

Iar de la individual, la Cluj, la startul competiției pe echipe, Superliga Națională de seniori la masculin și feminin demarând luna viitoare cu prima etapă a campionatului din 2015, plasată în perioada 12-15 martie, la Timișoara, cel mai probabil în sala de profil a CSȘ1, din zona Torontalului, dat fiind disputarea la vremea respectivă, în sala Constantin Jude, a Internaționalelor de Badminton ale României. ”Prima etapă va fi numai la lupte libere, băieți și fete, fără lupte greco-romane, pentru că n-am face față unei asemenea organizări în acea sală. Avem două garnituri de saltele, este bine pentru lupte libere, dar acolo nu s-ar putea găzdui mai mult. Vedeți, este o problemă cu sălile de sport, căci nu s-au mai construit de zeci de ani în Timișoara”, a remarcat antrenorul Brândușan.

Dacă CSM Timișoara, campioană en-titre a țării în Superliga feminină pe echipe de seniori, și a doua la masculin, va mai efectua noi achiziții, rămâne de văzut până la finele lunii februarie, cât este deschisă perioada de transferări.

Acest articol a fost publicat în Lupte și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 3

 


Ultimele articole din categoria Lupte: