Simona Pricop, campioană naţională de juniori pentru CSM Timişoara! Adrian Chinezoni şi George Şimon, locurile 2 şi 3 pentru CSŞ1 Timişoara

Tinerii luptători ai Timişoarei n-au bătut deloc drumul degeaba până în extremitatea estică a ţării, la Tulcea, unde au urcat pe toate treptele podiumului de premiere la Campionatul Naţional de juniori la lupte libere.

Competiţia rezervată luptătorilor de 18-20 de ani, care a fost dublată de întrecerea similară la lupte greco-romane, a adus foarte bune rezultate sportivilor a două grupări de pe malurile Begăi, Simona Pricop câştigând concursul la categoria ei de vârstă, 51 de kilograme, ca o bună testare înaintea participării pentru România la Campionatul European de juniori ce va avea loc în 16-22 iunie la Katowice, în Polonia.

Pricop a câştigat detaşat pentru noul său club, CSM Timişoara, impunându-se în toate cele 4 lupte înainte de limită. Născută în decembrie 1994 la Hunedoara, unde a fost descoperită şi instruită de profesorul Ioan Boca, Simona Pricop a optat pentru Timişoara şi Clubul Sportiv Municipal odată cu intrarea la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii de Vest Timişoara, a cărei studentă este, în anul I.

Două medalii la nivel naţional juvenil şi pentru CSŞ1 Timişoara, prin Adrian Chinezoni, la categoria 96 de kilograme, locul 2, respectiv George Şimon, la 120kg, locul 3. Petre Brânduşan îi pregăteşte pe Pricop şi Chinezoni iar colegul său, profesorul Valentin Mihăilă, pe George Şimon.

În competiţia de la Tulcea a mai luptat pentru CSŞ 1 şi Adrian Mihalaş, în cadrul categoriei 84kg, dar care nu şi-a croit drum din preliminarii.

Pentru tinerii luptători timişoreni urmează faza finală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, ce va avea loc în perioada 16-18 mai la Sfântu Gheorghe, calendarul programând apoi, în 30 mai – 1 iunie, campionatul naţional individual de seniori de la Târgu Mureş.

Până atunci însă, în weekend, Timişoara va găzdui în sala CSŞ din Circumvalaţiunii turneul zonal de calificare la şcolare, care-i va selecta pe primii 3 clasaţi la fiecare categorie pentru faza finală de la Sfântu Gheorghe.

Acest articol a fost publicat în Lupte, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Lupte: