Timișul, salbă de medalii la Naționalul individual de seniori de la Reșița. Toate și pe locul 1! CSM Timișoara, CSM Lugoj și Voința Jimbolia la lupte libere și feminin, Heracle Timișoara și Lugojul la greco-romane

Remarcabilă acoladă de distincții pentru luptătorii din județul Timiș în foarte puternica încleștare de forțe a finalei Campionatului Național individual rezervat seniorilor la lupte libere și feminin respectiv lupte greco-romane, ce a reunit de vineri la Reșița sute de competitori de la zeci de cluburi din țară, toată crema și floarea Federației Române de Lupte. Fiecare dintre grupările timișene a revenit cu măcar o medalie de aur din Caraș-Severin, și anume Voința Jimbolia la lupte libere, Heracle Timișoara la greco-romane dar și pe locul 3 în ierarhia generală de profil a cluburilor, CSM Lugoj atât la libere cât și la greco-romane iar CSM Timișoara la feminin, în plus prima pe echipe în ierarhia sexului frumos. Iar laolaltă, fruncea…

Simona Pricop, locul 1 pentru CSM Timișoara, antrenată de Petre Brîndușan (dreapta). În stânga, Gheorghe Bologa

Simona Pricob, locul 1 pentru CSM Timișoara, antrenată de Petre Brîndușan (dreapta). În stânga, Gheorghe Bologa

 

Fetele de la CSM Timișoara s-au remarcat într-adevăr în plan individual la această ediție din 2017 a Naționalului de seniori, Simona Pricob confirmând la categoria 55 de kilograme, într-o finală ”în familie” a celor de la CSMT, care și-a atras implicit și locul I, detașat, în clasamentul pe cluburi al întrecerii feminine.

Nu putea fi altfel, din moment ce elevele lui Petre Brândușan s-au întrecut în clasări pe podium, pe lângă aurul adjudecat de Pricob remarcându-se și nu mai puțin de 4 medalii de argint, pentru poziții secunde.

Estera Tămăduianu, fostă Dobre, s-a clasat a doua în cadrul categoriei 48 de kilograme, pentru care a slăbit aproape 10 kilograme, 8-9 cu mai mare aproximare, tocmai pentru a-și măsura forțele cu redutabila Alina Vuc, de la Steaua, care însă a depășit-o în ultimul act.

Simona Tudor, învinsă a colegei de club Pricob în finala la 55kg, a obținut așadar tot locul 2, precum și alte luptătoare de la CSMT, și anume Laura Gavriliuc la 60 de kilograme, respectiv Andreea Anastase, la 75kg.

Gavriliuc a pierdut doar în finală, în fața Georgianei Filip, fostă Paic, de la gruparea din Târgoviște, iar Anastase s-a înclinat în ultimul act în fața localnicei Diana Franț, reprezentând Reșița, care a obținut o și mai însemnată captură de medalii la lupte libere băieți, cu titluri naționale.

CSM Timișoara a mai obținut chiar și locul 3 la feminin, prin Raluca Chircu la 69kg respectiv Georgiana Bodogai la 75kg, iar în plus și o medalie de bronz la lupte libere, prin Marin Filip, la 61 de kilograme, colegul său Alin Marian clasându-se al cincilea la 97kg.

CSM Timișoara a acumulat implicit cea mai mare zestre și în ierarhia cluburilor la feminin, 13 puncte, devansându-le pe podium pe CS Târgoviște, cu 6 puncte, respectiv CSM Sfântu Gheorghe, cu 4 puncte.

Pe salteaua băieților, la lupte libere, CSM Lugoj s-a impus conform așteptărilor prin ”olimpicul” Ivan Guidea, medaliatul continental cucerind aurul categoriei 61 de kilograme, locul 1, dar cei de pe Timiș, îndrumați de Emil Vanea, au obținut și o medalie de argint, locul 2 prin Nicolae Cojocaru, finalist la 70kg, după ce a cedat în ultimul act la un singur punct, 3-4 cu Ionuț Moise de la CS U Craiova, evadat în învingător pe un finish cu bănățeanul extrem de aproape de finalizare și de răsturnarea situației.

Spre meritul ei, Voința Jimbolia, cu Cornel Dobârcău la timonă, a câștigat aurul național la lupte prin David Dobre, la categoria 65 de kilograme, plusând și la feminin, prin Timeea Ioja, a treia și bronz la 60 de kilograme. Iar forța recunoscută a familiei de luptători Dobre s-a evidențiat și prin alte două locuri 5, obținute de Lidia la categoria 58 de kilograme respectiv Rafaela Dobre la 48kg.

Luptele timișene au excelat și la greco-romane, prin Heracle Timișoara și CSM Lugoj, cei de pe Bega oferind și o promisiune în perspectivă prin prisma juniorilor care au surprins plăcut prin ascensiunea între seniori.

Astfel, nu mai puțin de 4 medalii s-au adăugat în vitrina celor de la Heracle, începând de sâmbătă, când, în finala la 130 de kilograme, Lenard Berei s-a clasat pe locul 2 după un ultim act cu un ”olimpic”, Alin Alexuc Ciurariu. Berei a luptat remarcabil, după ce se impunea de aceeași manieră în semifinala cu un sportiv ucrainean naturalizat.

Heracle a privit spre viitor prin Nicolae Ojog, al treilea la 71kg ca junior în ultimul an, dar și printr-un finalist al categoriei superioare, disputată în ultimul act ”în familie” de elevii lui Sebastian Gavrilă.

Astfel, medaliatul mondial cu bronz în decembrie la Budapesta, Ilie Cojocari, a cucerit aurul pentru timișoreni la Reșița în cadrul categoriei 75kg după o finală cu colegul de club Sergiu Delinschi, un junior pătruns în ultimul act după triumfuri în dauna unor sportivi mai valoroși și consacrați. Așadar o altă finală timișoreană pentru locurile 1-2, ce poate fi mai frumos…

Implicit, Heracle a obținut și locul 3 în ierarhia generală pe cluburi la greco-romane, după Dinamo și Steaua, cu mențiunea că s-au aliniat la start peste 30 de grupări de profil, măsurându-și forțele precum la libere respectiv la feminin, în câte 8 categorii distincte de greutate.

În fine, nici CSM Lugoj nu s-a lăsat mai prejos, impunându-se la greco-romane prin Toni Hinoveanu la categoria 75kg, locul 1 pe țară, un titlu de vicecampion fiind adjudecat la 98kg de colegul său de club Robert Papp, pe 2.

Rezultate care încântă dar și obligă, mai ales că tocmai Timișoara este gazdă peste două săptămâni, în Sala Constantin Jude, a finalei pe 2017 în Campionatul Național individual dar rezervat tineretului, la U23, tot la libere, feminin și greco-romane. Așadar și o invitație la lupte în ”Constantin Jude”, pe 18-19 februarie…

 

 

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Lupte, Lupte greco-romane și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Lupte: