VIDEO. România câștigă 3 medalii pe propriul litoral la wrestling pe plajă în circuitul mondial

Pe nisipul Constanței, la malul Mării Negre, s-a încheiat duminică ediția din 2022 a circuitului mondial Beach Wrestling World Series, odată cu a cincea și ultima etapă a competiției, găzduită de România, câștigătoare a 3 medalii de aur în întrecerea feminină, pe când gruzinii de pe malul estic al Mării Negre au cucerit două titluri la masculin. 

Ediția din acest an a seriei circuit a fost inaugurată la sfârșitul lunii mai în Turcia, pe plaja Ortaca, iar căderea cortinei în Beach Wrestling World Championship a avut loc în weekend la Constanța. Scurte amănunte, fotografii și o prezentare video.

*sursa foto:@ Beach Wrestling World Series 2022

Georgianul Levan Kelekhsashvili s-a impus pentru a treia oară consecutiv cu ocazia celei de-a V-a și ultima rundă din 2022 a Beach Wrestling World Series, compatriotul său Nika Kentchadze numărându-se între favoriții categoriei de greutate 80 de kilograme și intrând într-adevăr în finala pe care n-a mai disputat-o, adjudecată prin neprezentarea maghiarului Csaba Vida, accidentat. Ibrahim Yusubov din Azerbaijan a triumfat la categoria până la 90 de kilograme, la cea peste 90kg învingând turcul Fatih Yasarli, cu un 3-0 în finala cu Mamuka Kordzaia, un alt wrestler din Georgia.

La fetele sub 50 de kilograme, Ștefania Priceputu a ratat de puțin un dublu triumf prin a pierde cu 2-1 în finala cu indianca Kumari Hanny, în vreme ce Iryna Khariv din Ucraina a devenit cea mai tânără câștigătoare, la categoria de concurs sub 60kg, învingând-o pe românca Elena Ionescu. Bulgăroaica Mimi Hristova a câștigat aurul la -70 kg în doar 10 secunde împotriva compatrioatei Sofiya Georgieva. Favorita ”grelelor”, Cătălina Axente, a câștigat la peste 70 de kilograme prin a dispune de Liudmyla Pavlovets Tychyna din Ucraina cu 2-0.

VIDEO

Acest articol a fost publicat în Lupte și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × = cincizeci patru

 


Ultimele articole din categoria Lupte: