Oina prinde rădăcini la Șimand. „Şoimii”, prezenţi la 4 competiţii naţionale desfăşurate în judeţul Constanţa

Sportul nostru naţional continuă să fie practicat pe meleagurile arădene, tradiţia zonei Almaş fiind dusă mai departe, de ceva vreme, de ACS Şoimii Şimand. Clubul arădean a participat, zilele trecute, la patru competiţii naţionale organizate de Federaţia Română de Oină, reuşind să câştige un titlu de vicecampion naţional.

Mai întâi, pe stadionul de rugby „Mihai Naca” din Constanța, echipa de juniorii III a încheiat pe locul patru întrecerea de oină pe iarbă, pentru ca apoi, la Eforie Nord, clasările băieților coordonați de prof. Daniel Mărcuș și prof. Daniel Lazăr în campionatele naționale de oină pe plajă să fie: locul VII la categoria juniori I, locul VIII la nivelul juniorilor II și locul II în întrecerea juniorilor III.

Iată rezultatele înregistrate de ACS Șoimii Șimand.

Juniori III iarbă: 0-14 cu CSM Râmnicu-Sărat (jud. Buzău), 3-14 cu CS Biruința Gherăești (jud. Neamț), 2-15 cu CS Victoria Surdila-Greci (jud. Brăila – echipa campioană).

Juniori I plajă: 3-9 cu Tradisport Constanța, 0-10 cu CS Victoria Surdila-Greci (echipa campioană), 1-13 cu CS Hoina Craiova.

Juniori II plajă: 2-12 cu Râmnicu-Sărat, 5-14 cu Surdila-Greci, 0-15 cu CS Biruința Gherăești (jud. Neamț), 4-16 cu CSM Oltenița (jud. Călărași – campioana).

Juniori III plajă: 8-4 cu Râmnicu Sărat, 2-11 cu Gherăești (echipa campioană), 3-4 cu Surdila-Greci.

Alături de vicecampionii naționali de juniori III: Ioan Hotăran, Mădălin Petrița, Filip Țolan, Andrei Pop, Patrick Gavrilă, Valer Buhai, Patrik Chelea, Antonio Mîrșanu, Ionuț Iovan și Armani Baiaram-Durac, lotul șimăndan i-a mai cuprins pe: Darius Găleancu, Marius Munteanu, Andrei-Ilie Țolan, Raul Tomuța, Darius Ujoc și Paul Ujoc.

„Ne bucurăm că am câștigat medalia de argint la categoria juniorilor III la recent încheiatele Campionate Naționale de oină pe plajă de la Eforie Nord. Finalul ultimului meci, cu Surdila-Greci, a fost hotărâtor, una sau două «loviri» a jucătorilor noștri de către adversari putând să ne coboare pe locul III și chiar în afara podiumului. Au participat centre de tradiție a acestui sport, iar noi ne dorim ca și Șimandul să ajungă un punct important pe această hartă a oinei. Mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit, în special CCJA (prezența ACS Șoimii Șimand la cele 4 evenimente a fost posibilă datorită unui proiect în valoare de 10.000 de lei finanțat de Centrul Cultural Județean Arad), iar în toamnă vrem să continuăm să fim printre protagoniștii oinei în sală, mai ales că Aradul va găzdui câteva întreceri naționale”, a spus profesorul Daniel Mărcuş, preşedintele ACS Şoimii Şimand.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Oină, Sport juvenil și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × 7 =

 


Ultimele articole din categoria Oină: