65 de profesionişti în Openul din circuit la Padel Center Timişoara

La sfârşitul lunii iulie, padelul profesionist intern poposeşte la Timişoara, zeci de sportivi din ţară urmând a juca în Open I din cadrul Circuitului Profesionist de Padel, în contextul în care padelul este cel mai nou sport recunoscut oficial de Ministerul Tineretului şi Sportului din România, câştigând tot mai mulţi adepţi.

După etapele care au avut loc în Capitală şi la Braşov, baza sportivă Padel Center Timișoara (Dumbrăviţa, strada Praga nr. 6) va găzdui, în perioada 28-30 iulie, etapa lunii în cadrul Circuitului Profesionist de Padel – Open I, competiţie sportivă la care s-au înscris cei mai bine cotaţi sportivi profesionişti din ţară.

Turneul, care reuneşte 65 de sportivi, între care şi câte 5 echipe feminine, respectiv mixte, se va disputa pe patru niveluri valorice, existând, de asemenea, o secţiune de mixt, alta de feminin şi o categorie competițională pentru începători, la care sunt încurajați să participe cei mai noi fani ai acestui sport de rachetă.

Padelul este un sport de rachetă care se joacă la dublu, pe terenuri asemănătoare cu cele de tenis dar înconjurate de pereți de sticlă. Rachetele de joc sunt compacte. Baza sportivă Padel Center Timișoara dispune de trei terenuri de padel acoperite (indoor) și două în aer liber (outdoor), dotate inclusiv cu nocturnă, toate echipate de același furnizor de terenuri acreditat de World Padel Tour.

Acest sport e unul dintre cele mai „tinere” la nivel mondial, cu o ascensiune fabuloasă în cei puțin peste 50 de ani de existență. Inventat din rațiuni logistice în Mexic, padelul a cucerit mai întâi Spania, țară unde numărul adepților îi depășește în prezent pe cei pasionați de tenis, și de unde s-a extins în toată lumea. World Padel Tour reprezintă principala competiție mondială care pune în teren cei mai buni sportivi din lume, și unde, în scurt timp, țara noastră va fi reprezentată, Circuitul Profesionist de Padel fiind o etapă în drumul spre calificare. Nu în ultimul rând, amintim faptul că de anul viitor, padelul se va regăsi și în componenta competițională a Jocurilor Olimpice.

Competițiile în cadrul Circuitului Profesionist de Padel – Open I Timișoara încep vineri, 28 iulie, la ora 18:00. Sâmbătă, meciurile se vor disputa în intervalul orar 9:00 – 20:00, iar duminică, între orele 9:00 – 14:00, se vor disputa semifinalele și finalele. Totodată, duminică, în cadrul unei tombole, sportivii participanți au șansa de a câștiga câte o rachetă de padel Nox și Drop Shot, din partea sponsorilor competiției.

Publicul dornic să vizioneze meciurile sau să descopere acest sport e binevenit, participarea e liberă.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Padel și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − 4 =

 


Ultimele articole din categoria Padel: