Liga Cluburilor de Padel, în weekend la Timișoara

Principala competiție națională, inițiată de timișoreni, a ajuns la mijlocul campionatului. Zeci de echipe ajung în acest weekend la Timișoara, unde își dispută, sâmbătă, 25, respectiv duminică, 26 iunie, un loc pe podium în cadrul Ligii Cluburilor de Padel.

În etapa a VI-a a Ligii Cluburilor de Padel, eveniment organizat de Padel Center Timișoara, s-au înscris 23 de echipe din Timișoara și Oradea, care vor juca în cele trei niveluri ale competiției (n3 – începători, n2 – avansați și n1 – profesionisti). 

Sunt 10 echipe înscrise la nivelul 3, un număr de 7 la nivelul al doilea, respectiv 6 echipe la nivelul 1. Meciurile încep sâmbătă, 25 iunie, după cum urmează: de la ora 9:00 – nivelul 3, de la ora 10:00 – nivelul 2 și de la ora 11:00 – nivelul 1. 

Finalele se vor disputa duminică, 25 iunie, de la orele: 11:00 (nivelul 3), 12:00 (nivelul 2), 13:00 (nivelul 1). 

Padelul e un sport de socializare care se joacă, la dublu, cu rachete de forma celor de tenis, însă fără corzi. Se joacă pe un teren înconjurat de pereți din sticlă. Padel Center Timișoara e singurul club cu terenuri profesioniste de padel din jumătatea de vest a României, spațiile de joc fiind dotate după standardele World Padel Tour (WPT).

Padelul este, în prezent, sportul cu cea mai rapidă creștere din lume, numărând peste 10 milioane de jucători la nivel mondial. În Spania a depășit tenisul, devenind al doilea sport ca număr de participanți, după fotbal.

Studii medicale au demonstrat că acest sport este benefic atât pentru sănătatea fizică și mentală a practicanților. Într-o partidă de padel se consumă aproximativ 600 de calorii, iar în plus, acest sport reduce riscul de a suferi de o boală cardiacă cu până la 56%. Totodată, ajută la dezvoltarea mobilității, a echilibrului, vitezei, forței și a coordonării.

Acest articol a fost publicat în Padel și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = cinci

 


Ultimele articole din categoria Padel: