Romanian Challenge, etapă în Central European Padel Tour, la Dumbrăviţa cu 65 de sportivi din 12 ţări

Sportivi profesionişti din Cehia, Croaţia, Germania, Italia, Moldova, Polonia, Serbia, Slovacia, Spania, Tunisia, Ungaria şi România vor evolua de vineri până duminică, în 21-23 aprilie, pe cele 5 terenuri furnizate de producătorul oficial pentru World Padel Tour, trei acoperite şi două în aer liber, din baza sportivă Padel Center, în Dumbrăviţa, pe strada Praga nr.6, cu ocazia primei ediţii a Romanian Challenge, etapă din circuitul Central European Padel Tour (CEPT), la care şi-au anunţat prezenţa 65 de participanţi.

Central European Padel Tour (CEPT) este singurul turneu profesionist de padel pe bătrânul continent, desfăşurat pe parcursul unui an, cu etape lunare, pentru prima dată în România, prin găzduirea reuniunii de la Padel Center.

Padelul este unul dintre sporturile cu cea mai rapidă creştere de pe planetă, în sensul numărului tot mai mare de practicanţi. Dincolo de faptul că îi vedem pe marii fotbalişti sau tenismeni că joacă şi padel sau că deţin cluburi de padel, ne bucurăm de amploarea pe care o câştigă acest sport în România. Ţară care, din vara anului trecut a recunoscut oficial, prin Ministerul Sportului, prezenţa padelului în ţara noastră. Este o bucurie şi o recunoaştere în plus a calităţii şi performanţelor sportivilor noştri faptul că suntem gazdele etapei din România a Central European Padel Tour”, a declarat Lucian Perescu, reprezentantul Padel Center.

Detalii despre sportivii participanți sunt disponibile aici. Se va juca vineri seară, în intervalul orar 18:00 20:00, sâmbătă (10:00 – 19:00) şi duminică (10:00 -15:00), iar publicul iubitor de sport, dar şi cei care doresc să descopere un sport nou, sunt aşteptaţi în tribune.

Padelul este un sport de rachetă, aflat la intersecţia dintre tenis şi squash, care se joacă la dublu, pe terenuri înconjurate de pereţi de sticlă. Născut în Mexic, în anul 1969, acest sport a dovedit, din start, cea mai mare dinamică la nivel mondial, cu milioane de adepți. De exemplu, în Spania, numărul jucătorilor de padel a depășit de mult numărul jucătorilor de tenis. Această țară este, de altfel, cea care organizează cele mai importante și numeroase turnee din cadrul World Padel Tour, competiția majoră dedicată acestui sport la nivel mondial.

Padelul, sportul cu cea mai rapidă creștere la nivel global, cu peste 25 de milioane de jucători în peste 90 de țări din întreaga lume (conform celor mai recente statistici ale Federației Internaționale de Padel), i-a cucerit deja pe marii tenismeni și sportivi ai lumii, precum Novak Djokovic, Rafael Nadal, Serena Williams, Iker Casillas, Lionel Messi etc.

Amintim și faptul că EOC – Comitetele Olimpice Europene au inclus padelul în programul celei de-a treia ediții a Jocurilor Europene, programată să aibă loc în Polonia în 2023.Padel Center a inaugurat primul teren în anul 2015 și s-a implicat în popularizarea acestui sport. Clubul a inițiat singura competiție internă națională în acest sport, Liga Cluburilor de Padel și face demersuri pentru constituirea Federației române de padel. Totodată amintim și faptul că Padel Center a fost singurul club din România care a participat la International Cup Of Padel Clubs 2022, un turneu care a reunit 23 de cluburi din patru continente.

https://cepadeltour.com

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Padel și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × 4 =

 


Ultimele articole din categoria Padel: