Alexandru Nicolau câştigă prima etapă a Cupei Mondiale de paraşutism

Alexandru Nicolau, fostul campion mondial la paraşutism – juniori, şi-a adjudecat prima etapă a Cupei Mondiale de Paraşutism – disciplina precizia aterizării, competiţie organizată sub egida Federaţiei Aeronautice Internaţionale şi găzduită la Rijeka.

Nicolau a reuşit să acumuleze cel mai bun punctaj după trei runde de sărituri – 01 02 02, devansandu-i pe Al Shmmari Abdulaziz (Qatar) – 00 03 03 si Hajek Bonifac (Cehia) 03 03 01.

Aceasta a fost prima din cele sase etape mondiale. Pe langa titlul de campion mondial la juniori, precizia aterizarii, Alexandru este multiplu campion national la aceeasi disciplina.

“Mă bucur că am reuşit să câştig prima etapă a Cupei Mondiale. Este important debutul în fiecare an competiţional. Din păcate vremea nu a ţinut cu noi şi condiţiile de zbor au fost foarte dificile. Competiţia s-a încheiat după numai trei salturi, cu toate că erau programate opt. Să sperăm că şi următoarele etape îmi vor aduce rezultate de podium”, a afirmat Alexandru după încheierea primei etape mondiale.

Steliana Popa s-a clasat pe poziţia a treia la feminin, senioare, în cadrul aceleiaşi competiţii, iar Radu Ioniţă pe poziţia 13.

Calendar competitional 2014:

Etapa 1 – Rijeka (Croatia): 13-14-15 Iunie

Etapa 2 – Lesce (Slovenia): 27-28-29 Iunie

Etapa 3 – Peiting (Germania): 18-19-20 Iulie

Etapa 4 – Belluno (Italia): 08-09-10 August

Etapa 5 – Thalgau (Austria): 05-06-07 Septembrie

Etapa 6 – Locarno (Elvetia): 24-25-26 Octombrie

 

Acest articol a fost publicat în Paraşutism și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = doi

 


Ultimele articole din categoria Paraşutism: