Alexandru Nicolau, primul în ierarhia generală după 4 etape de Cupa Mondială

Alexandru Nicolau este la un pas de a deveni pentru a doua oară campion mondial la Parașutism – precizia aterizării, categoria Juniori. După primele patru etape, românul conduce în clasament cu 260 de puncte, urmat de cehul Bonifac Hajek, cel care a și câștigat etapa de la Belluno.

În Italia, Alexandru s-a clasat pe poziția a doua, cu 11 puncte, reușind ca în trei dintre cele opt salturi să atinga perfecțiunea. Efortul este unul foarte mare, pentru că sportivul părăsește avionul la o înălțime de aproximativ 2000 de metri și trebuie să aterizeze pe un disc al cărui centru are doar 1 centimetru.

“Spre deosebire de celelalte trei etape anterioare, acum vremea a ținut cu noi. Chiar dacă în aceeași zi am avut parte de mult soare, dar și ploaie, asta nu ne-a împiedicat să avem condiții foarte bune de concurs și cred că asta s-a văzut și în rezultate, acestea fiind foarte bune. Mă bucur că m-am detașat de ocupantul locului doi și sper să mențin ecartul și după cele două etape care au mai rămas până la finalul sezonului”, a spus Alexandru Nicolau.

Mai sunt două etape din Parachute World Cup Series 2014, în 5-7 septembrie, la Thalgau, in Austria, și pe 24-26 octombrie, la Locarno, in Elveția.

Acest articol a fost publicat în Paraşutism și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × = 36

 


Ultimele articole din categoria Paraşutism: