Timișoara Paramotor Open 2013, ediția a III-a: probă de precizia aterizării, ”România văzută din paramotor” la ieșirea din Giroc, simulare de căutare-salvare

Anul 2013 este al treilea an de existență a Secției de Paramotor – Clubul Sportiv Universitatea Timişoara. Totodată este al treilea an în care organizează competiții sportive la categoria aviație ultraușoară, marcându-l prin organizarea Timișoara Paramotor Open 2013, pe 14-18 august. Toate detaliile legate de competiție, pe http://timisoarappgopen2013.wordpress.com/, dar și explicate mai jos de multiplul medaliat la nivel național Ionuț Riteș (CS U Timișoara).

Scopul Secţiei de Paramotor este acela de a forma o cultură aeronautică prin practicarea zborului cu aeronave ultrauşoare din clasa paramotor precum şi prin aplicarea unui sistem organizat de selecţie, pregătire şi participare în competiţii naţionale şi internaţionale în vederea dezvoltării activităţii de performanţă şi obţinerea de rezultate în plan sportiv sub egida Clubului Sportiv Universitatea Timişoara: http://www.motopara.ro/

 

"Cu capul în nori", o carte semnată de Ionuţ Riteş, sportiv, antrenor al secţiei de paramotor la CS Universitatea şi antrenor federal, şi Bogdana Balmuş

 

Și în acest an dorim organizarea unei competiții sportive cu participare internațională, în care să  tratăm atît activitatea competițională cît și cea de utilitate în cazul situațiilor de urgență.

Astfel, pe data de 15 august intenționăm organizarea probei de precizia aterizării, aflată în Catalogul Probelor Campionatului Mondial de Paramotor, probă ce solicită la maxim concentrarea piloților de paramotor. Zborurile se vor desfășura în localitatea Gelu, la aproximativ 30 kilometri de  Timișoara.

Pe 16 august continuăm cu o probă atipică de fotografie aeriană, probă care vine în întîmpinarea proiectului “România văzută din Paramotor”, ce urmăreşte punerea în valoare a obiectivelor turistice naţionale, într-un mod inedit, prin fotografierea lor din zbor, cu aparate fotografice de înaltă rezoluţie.

Fotografia aeriană, faţă de cea clasică, oferă o altă perspectivă asupra obiectivului de fotografiat, reuşind să surprindă, integrat, atât obiectivul de interes, cât şi mediul în care acesta există.

Proiectul doreşte sa pună o cărămidă la construirea brandului de ţară, prin prezentarea unei altfel de Românii, inaccesibile celor mai mulţi dintre noi.

Zborurile vor avea loc la ieșirea din comuna Giroc, aflată în proximitatea municipiului Timișoara: https://www.facebook.com/pages/Romania-vazuta-din-Paramotor/328220617284711 ;

http://romaniadinparamotor.wordpress.com/

Plecând de la motto-ul nostru, ”Să îţi doreşti să salvezi vieţi şi să şi reuşeşti este ceva de nedescris”, pe 17 august continuăm cu acțiunea de simulare a unei situații de căutare-salvare a unor persoane dispărute în cazul situațiilor de urgență. Acțiunea de căutare/salvare este organizată de Poliția Română împreună cu autoritățile locale.

Această acțiune dorește să reconfirme utilitatea paramotorului în cazul operaţiunilor aeriene de căutare-salvare.

La operaţiune vor fi invitate sa participe toate forţele specializate în acţiuni de căutare-salvare din judetul Timis: ISU, Poliţia, SMURD, Serviciul voluntar şi privat pentru situaţii de urgenta Giroc, Cercetaşii României, SALVO Timişoara, grupurile de motociclişti şi ATV precum şi piloţii de paramotor din România, Ungaria şi Serbia. Se estimează că vor fi în jur de 200 de căutători.

Actiunea de cautare-salvare va avea loc pe Albia Râului Timiș, cu plecare din dreptul comunei Șag, fiind, sperăm, o continuare a succesului din 2012”.

Competiția de paramotor este susținută de Universitatea de Vest Timişoara: http://www.uvt.ro

 

Acest articol a fost publicat în Exclusiv, Paraşutism și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − = 2

 


Ultimele articole din categoria Exclusiv: