VIDEO. FAI World Aerobatic Championships, ediția 30

Pilotul francez Louis Vanel a câștigat întrecerea masculină a celei de-a XXX-a ediții a reuniunii mondiale FAI World Aerobatic Championships, desfășurată între 22 și 31 august pe aeroportul Châteauroux-Centre din zona centrală a Franței, urmat pe podium de compatriotul său Alexandre Orlowski și de rusul Mikhail Mamistov, deposedat astfel de titlul mondial. Tot gazdele au smuls laurii și în concursul feminin, prin Aude Lemordant, urmată pe podium de Svetlana Kapanina și franțuzoaica Bénédicte Blanchard, în vreme ce Robert Holland (SUA) și-a apărat cu succes titlul în competiția Freestyle, urmat de Castor Fantoba și cehul Martin Sonka. Iar pe echipe și la mixt s-a impus tot Franța.

Cea de-a 30-a ediție a reuniunii de acrobație aeriană a reunit 18 formații naționale precum Australia, Elveția, Russia, SUA sau din țara gazdă, Franța.

Fiecare pilot trebuie să completeze o rutină acrobatică aeriană în 4 programe diferite de zbor, fiind punctat ca atare de juriul competiției în funcție de executarea manevrelor în perimetrul de 1 kilometru pătrat asociat întrecerii, cu mențiunea că un titlu separat este decernat pentru stilul liber. 

VIDEO

Acest articol a fost publicat în Paraşutism și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× patru = 8

 


Ultimele articole din categoria Paraşutism: