VIDEO. Italianul Joachim Oberhauser, noul campion mondial de parapantism

Italianul în vârstă de 43 de ani Joachim Oberhauser a câștigat titlul competiției FAI Paragliding World Championships, primul în ierarhia generală Open din 150 de parapantiști din 48 de țări care au concurat timp de 10 zile la altitudine în localitatea macedoneană Krushevo. Medaliați ai întrecerii masculine de către World Air Sports Federation au fost și rusul Gleb Sukhotskiy respectiv francezul Honorin Hamard, clasați pe locurile 2 și 3.

Franțuzoaica în vârstă de 21 de ani Meryl Delferriere a învins în întrecerea feminină, prima din 21 de parapantiste, urmată pe podium de elvețianca Yael Margelisch și Kari Ellis, din Australia.

Dramatism absolut în concursul pe echipe, încheiat la egalitate în frunte de Franța și Italia, cu câte 18.281 de puncte fiecare la finele a două săptămâni de întreceri, cu mențiunea că reuniunea din ultima zi a fost adjudecată de francezi, insuficient însă pentru a obține un punctaj superior peninsularilor. În consecință, ambele reprezentative au obținut medalia de aur, iar cea a Japoniei, a treia, medalia de bronz, de notat fiind că fiecare selecționată a fost compusă din câte 4 sportivi, punctajele celor mai competitivi 2 componenți ai fiecărei zile fiind luate în considerare în întocmirea ierarhiilor.

Video  

Acest articol a fost publicat în Paraşutism și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × = 24

 


Ultimele articole din categoria Paraşutism: