GALERIE FOTO. Doi arădeni şi un timişorean pe podiumul primei ediţii a Campionatului Naţional de Pescuit la Feeder

Pe parcursul weekend-ului tocmai încheiat, la Timişoara a avut loc prima ediţie a Campionatului Naţional de Pescuit la Feeder, eveniment organizat sub egida Federaţiei Române de Pescuit, care s-a desfăşurat pe Bega, în imediata apropiere a Podului Muncii, de lângă Fabrica de Ţigări. Un eveniment în premieră în România, organizat cu minuţiozitatate de cei implicaţi, sub frumosul îndemn: ˝Pescuit curat. Pescuit cinstit. Pescuit sportiv.˝

Sportivi legitimați din mai multe județe ale țării și oficiali ai federației, în frunte cu președintele Ștefan Popescu, au poposit de vineri la Timișoara, când a avut loc antrenamentul oficial dinaintea competiției. Seara, la Hotel Aurora, a avut loc ședința tehnică, unde oaspeților din toată țara li s-a urat bun-venit din partea gazdelor co-organizatoare de la clubul Monster Fish Timișoara, Violeta Perescu și Marius Borchin.

Apoi, președintele FRPS, Ștefan Popescu a luat cuvântul. ˝Este un moment istoric pentru pescuitul sportiv din România˝, așa a început discursul conducătorului federației.  Acesta a vorbit despre viitorul promițător al pescuitului sportiv la noi în țară, spunându-le participanților că au onoarea să fie primii sportivi adevărați din pescuitul românesc, legitimați și afiliați la federația înființată cu numai doi ani în urmă. În încheiere, președintele le-a urat ˝fir întins˝ concurenților.

Seara a continuat cu discuții organizatorice, legate de desfășurarea propriu-zisă a concursului. De apreciat că oficialii au ținut ca regulamentul să fie respectat ad-literam, menționând că doar prin strictețe și atenție la detaliu acest sport va putea ajunge la nivelul la care este occident. Spre final s-a auzit și un ˝Azi în Timișoara, mâine-n toată țara˝, aluzie la faptul că evenimentul urma să aibă loc în premieră în România.

Au urmat cele două zile de concurs. Sportivii au avut norocul de a avea parte de o vreme excelentă, iar mulți trecători curioși s-au oprit pe malul Begăi pentru a-i observa pe profesioniștii pescuitului. O sumedenie de unelte și momeli au putut fi remarcate la participanți, care mai de care mai sofisticate, însă, după cum s-a putut observa pe parcursul celor două zile, tehnica individuală este criteriul care face diferența la acest nivel. Cei care se așteptau să vadă cantități mari de pește nu au avut parte de ceea ce și-au dorit, râul Bega fiind populat cu pești de dimensiuni reduse, concursul fiind unul axat mai mult pe tehnică.

Duminică, la ora 14, oficialii au fluierat încheierea competiției, trecându-se la cântărirea peștelui, care a avut loc și sâmbătă, la finalul primei manșe. De menționat aici faptul că, pe întreaga durată a concursului, peștii prinși au fost ținuți captivi în apă, în coșuri speciale, iar după cântărire au fost eliberați. După ce a fost cântărită cantitatea de pește prinsă de fiecare dintre cei 18 concurenți în parte și s-a calculat punctajul fiecăruia în funcție de sectoarele în care a fost repartizat, s-a dat verdictul: Răzvan Răceală, de la Clubul de Pescuit Sportiv Arad, a fost desemnat noul campion național la proba de pescuit la feeder, cu o cantitate de 4,66 de kg de pește prins în cele două zile de competiției. Vicecampionul probei vine tot din Arad, Adrian Matica, podiumul fiind întregit de timișoreanul George Martinov, reprezentant al clubului Monster Fish.

Festivitatea de premiere a avut loc la Hotel Aurora, unde toți cei prezenți s-au bucurat de o atmosferă destinsă, de familie. Nu doar cei 3 câștigători au fost premiați, absolut toți participanții la acest eveniment primind câte o diplomă și o medalie. Dar iată ce a declarat președintele Federației Române de Pescuit Sportiv, Ștefan Popescu, după festivitatea de premiere: ˝A fost un eveniment reușit. Am avut parte de un concurs foarte tehnic, foarte dificil, la final câștigând cei mai buni, nu cei mai norocoși. Pot spune că evenimentul s-a ridicat chiar deasupra așteptărilor. De anul viitor pregătim 17 probe în programul competițional, având în plan să organizăm faze zonale, județene și naționale. Deși federația a fost înființată acum 2 ani, a fost recunoscută ca federație sportivă doar acum o lună. Lucrurile decurg bine, totul a fost organizat așa cum trebuie și ne așteptăm la o creștere rapidă a pescuitului sportiv la noi în țară, mai ales că România are aproximativ un milion de practicanți din care noi vrem să îi selecționăm pe cei mai buni şi să facem o echipă care să reprezinte cu cinste pescuitul românesc˝.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Pescuit sportiv și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + = unsprezece

 


Ultimele articole din categoria Pescuit sportiv: