Pe Bega, la Fabrica de Ţigarete, Timişoara – gazdă a finalei primei ediţii a Campionatului Naţional de pescuit sportiv la Feeder

Începând de astăzi, 20 septembrie, Municipiul Timișoara va fi, timp de 3 zile, gazda primei ediții a finalei naționale a Campionatului Individual de Pescuit Sportiv la Feeder, eveniment la care sunt așteptați sportivi legitimați la cluburi de pescuit din mai multe județe ale țării.

Campionat Naţional pescuit sportiv feeder, pe Bega

 

Scopul principal al primei ediții, organizată de Federația Română de Pescuit Sportiv (www.frps.ro) și sprijinită îndeaproape de Clubul Sportiv Monsterfish Timișoara (www.monsterfishtimisoara.ro), rămâne încurajarea sportivilor pasionați, indiferent de palmaresul sau echipamentul din dotare. De asemenea, organizatorii își propun promovarea unei competiții sportive curate, eveniment în care să nu fie angrenați doar cei implicați direct.

Pasionații de pescuit, iubitorii de sport în adevăratul sens al cuvântului și prietenii din presă care doresc să ia parte la un tip de eveniment care, deobicei, nu se bucură de atenție mediatică, sunt invitați, în acest weekend, să-i urmărească în acțiune pe sportivii-pescari.

* Cine câştigă?

Punctarea unui concurent se face în funcție de cantitatea de pește adusă la suprafață, iar la final vor fi premiate primele 3 locuri.  Are de câștigat competiția și participanții care, timp de 3 zile, se pot bucura de pasiunea lor într-un mod organizat. Orașul gazdă câștigă pentru organizarea unui eveniment în premieră în România.

Competiția va avea loc pe Canalul Bega, la Podul Muncii (Fabrica de Țigări), în aval către strada Gelu.

Mai multe informaţii despre competiţie puteţi găsi pe site-ul federaţiei! (http://frpsc.ro/finala-nationala-a-campionatului-individual-de-pescuit-sportiv-proba-feeder/)

* Ce este pescuitul la feeder?

Metoda Feeder, un stil englezesc de pescuit, este folosită de câțiva ani și în România, odată cu apariția pe piața națională a echipamentelor dedicate, disponibile acum în mai toate magazinele de specialitate. Este considerată o metodă foarte productivă atunci când tehnica este adoptată corect. Un pescuit spectaculos și, totodată, de finețe al peștilor pașnici.

Pescuitul cu feeder-ul se poate practica pe râuri, lacuri sau bălți, folosind lansetele adecvate sau coșulețele feeder în funcție de dimensiunea dorită, iar distanțele de pescuit pot ajunge până la 50 de metri. Lanseta de feeder, mulineta, coşuleţele feeder, liniile, monturile, nadele și momeala nu trebuie să lipsească din dotarea unui pescar ce dorește să aibă parte de o zi prolifică la pește.

* Programul Competiţiei

Vineri

  • Antrenamentul Oficial are loc în jurul prânzului
  • 19.00 (Hotel Aurora) – Ședința Tehnică

Sâmbătă

  • 06.00 – 08.00 – pregătiri
  • 08.00 – 12.00 (13.00)  – desfășurarea manșei I
  • 12.00 (13.00) – cântărirea și înregistrarea rezultatelor
  • 18.00 – Ședință tehnică (Hotel Aurora) – afișarea rezultatelor primei manșe

Duminică

  • 06.00 – 08.00 – pregătiri
  • 07.30 – 11.30 (12.30)  – desfășurarea manșei a II-a
  • 11.30 (12.30) – cântărirea și înregistrarea rezultatelor

16.00 (Hotel Aurora) – Festivitatea de premiere și masa festivă

 

Acest articol a fost publicat în Pescuit sportiv și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × noua =

 


Ultimele articole din categoria Pescuit sportiv: