Analiză ponturi pariuri: 10 lucruri care nu trebuie să-ți scape!

Pariurile sportive sunt catalogate drept jocuri de noroc, ca și jocurile de cazino, dar între cele două categorii există o diferență fundamentală: deznodământul unui meci de fotbal poate fi anticipat, în timp ce rezultatul unei rotiri de ruletă este imposibil de prezis.

Ca parior, depinzi într-un anumit procent de hazard, dar ești și la mâna ta. Cu cât analizezi mai bine meciul, cu atât procentul asociat șansei/neșansei este mai mic. Vorbim în special despre biletele cu o singură selecție. Cu cât pui mai multe evenimente pe bilet, cu atât cunoștințele tale în materie de sport contează mai puțin, iar norocul are pondere decisivă.

Dar cum arată o analiză făcută ala cum trebuie? Iată 10 lucruri care nu trebuie să îți scape atunci când studiezi un meci:

  1. Cunoștințe temeinice despre competiție

Ideal este să mizezi doar pe competiții pe care le cunoști foarte bine. În felul acesta, îți va fi mai ușor să filtrezi meciurile în care ai mai multe încredere. Este în regulă să te inspiri din sugestiile făcute de tipster pe site-uri de profil precum https://ponturiazi.ro, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să analizezi evenimentul. Sunt banii tăi în joc, nu ai tipsterului.

  1. Clasamentul desfășurat

Din instinct, prima dată te uiți la clasamentul general, ca să vezi ce poziții ocupă cele două echipe. Într-adevăr, e important să ai această informație, dar și mai important este să analizezi clasamentul generalizat: cât de bine se descurcă pe teren propriu echipa care are statut de gazdă și cât de bine joacă în deplasare formația care este oaspete? Sunt așa-zisele echipe „găzdare”, care joacă foarte bine acasă, dar în deplasare nu emit nicio pretenție. De asemenea, se poate să observi că o echipă a adus mai multe puncte de pe teren străin, pentru că joacă foarte bine pe contraatac.

Acum, că revin spectatorii, se schimbă datele problemei, comparativ cu sezonul 2020-2021.

  1. Rezultatele directe

Rezultatele directe anterioare spun multe despre ce se poate întâmpla într-un meci. Dacă ești atent la ele, e posibil să observi un tipar, fie în ceea ce privește câștigătoarea, fie pentru un pariu pe goluri. Nu degeaba auzi des expresia „echipa X este nașul echipei Y”.

  1. Rezultatele din ultimele 5 meciuri

Rezultatele obținute de fiecare echipă în ultimele cinci meciuri furnizează un indicator important: forma. Este important de văzut și ce a făcut echipa care va fi gazdă în ultimele cinci partide jucate pe teren propriu, respectiv ce a făcut echipa care va fi oaspete în ultimele cinci întâlniri în deplasare.

Dacă vrei să pariezi pe rezultat, concentrează-te pe rezultatele respectivelor meciuri. Dacă vrei să pariezi pe goluri, vezi cât goluri s-au înscris. În cazul în care ești tentat să mizezi pe cartonașe/cornere, este relevant câte avertismente s-au arătat/câte cornere s-au înregistrat ș.a.m.d.

  1. Motivația echipelor

Statistica este punctul de pornire pentru fiecare analiză. Urmează informațiile de context, unul dintre cei mai importanți factori fiind  motivația. O echipă mai slabă, dar care are motivație, poate învinge un adversar mai puternic, dar care nu prea este interesat de meci.

O asemenea situație poate apărea în competiții precum cupele naționale. Unele echipe preferă să își economisească resursele pentru campionat. Diferența de motivație poate apărea și la finalul sezonului, când unele cluburi mai luptă pentru îndeplinirea obiectivului, iar altele sunt deja mental în vacanță.

Gradul de rivalitate influențează motivația. Într-un derby local sau de tradiție, ambele echipe joacă cu determinare maximă, astfel că nu prea mai contează locurile ocupate în clasament.

  1. Atmosfera din fiecare lot

Ca să evolueze la potențial maxim, sportivii trebuie să se poate concentra exclusiv pe lupta din teren. Dacă atmosfera din lot este proastă, atunci subconștientul lucrează în defavoarea echipei. Este exemplul clasic al echipelor care trec prin crize financiare, unde sunt restanțe salariale. Din cauza unei astfel de probleme, Dinamo a fost mult timp sub amenințarea retrogradării directe sezonul trecut.

  1. Ce jucători absentează

O analiză aprofundată se bazează și pe echipele probabile (în cazul în care pariezi pre-meci). Este crucial să știi ce jucători lipsesc, pentru că absențele numeroase destabilizează o echipă. De asemenea, în cazul în care un jucător important este indisponibil, echipa nu va mai avea forța din etapele precedente.

Contează să știi și ce jucători vor fi prezenți pe banca de rezerve. Cine are „banca” mai puternică poate forța spre finalul meciului. Trebuie să ții cont de perioada prin care trec jucătorii cheie. De exemplu, la Copa America, Argentina a jucat bine pentru că Messi s-a aflat într-o formă deosebită.

  1. Ce stiluri de joc au cele două echipe

Spuneam că trebuie să cunoști foarte bine competiția pe care pariezi. Astfel, vei știi ce stil de joc are fiecare echipă, cine atacă indiferent de adversar, cine se apără avansat, cine „bagă autobaza”. O echipă care neglijează apărarea va fi vulnerabilă în fața uneia care se apără pe trei linii.

Dacă cunoști echipele, vei știi când un fundaș dreapta slab se va afla față în față cu o extremă valoroasă.

  1. Condițiile meteo

Condițiile meteo influențează starea terenului, iar starea terenului influențează rezultatul. O suprafață de joc îmbibată cu apă nivelează valorile și împiedică jocul ofensiv. Nu ignora acest aspect, verifică rubrica meteo înainte de a paria.

  1. Fluctuația cotelor

Monitorizează site-urile de pariuri pentru a vedea cum variază cotele. Dacă tu vrei să mizezi pe victoria gazdelor într-un meci, dar cota pentru succesul oaspeților scade abrupt, încearcă să afli ce anume a determinat acea scădere. Poate că ceilalți pariori se bazează pe o informație pe care tu nu o ai și care dă peste cap imaginea ta despre meci.

Acest articol a fost publicat în Poker și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + sase =

 


Ultimele articole din categoria Poker: