Cheia succesului în poker

Pokerul a devenit unul dintre cele mai iubite jocuri din întreaga lume şi chiar dacă sunt o mulțime de oameni care schimbă în fiecare zi milioane de mâini, doar câțiva sunt cei care reușesc să fie cu adevărat profitabili. Aceste persoane care reușesc să-și asigure traiul zilnic din jocul descoperit în anul 1970, Poker Texas Holdem, sunt cei care respectă o regulă simplă și aparent nefolositoare dar care face diferența între câștigători și pierzători, aceasta fiind managementul bankroll-ului sau a banilor.

Managementul bankroll-ului are o importanță extraordinară în viața unui jucător de poker, deoarece în momentul în care o persoană intră pe o platformă precum Pokerstars, va avea o mulțime de mese de unde să aleagă și dacă nu are un management bine stabilit atunci va intra la cele mai scumpe jocuri și în cel mai scurt timp o să rămână fără bani.

Cele mai importante reguli ale managementului banilor sunt stabilite pentru a ajuta o persoană care abia se apucă de poker să nu își piardă toți banii depuși, pentru ca a jucat la limite la care nu trebuia să se afle. Printre aceste reguli se numără și faptul că la intrarea într-un turneu ar trebui să plătim maxim 1% din banii de care dispunem în balanță iar în ceea ce privește jocul de cash 10% ar fi maximul cu care ar trebui să intrăm la o masă.

La început toată lumea are impresia că poate respecta aceste reguli însă în viața unui jucător de poker apare și o himeră numită “tilt” care face ca totul să meargă la vale și cărțile încep să nu mai vină ca până atunci, iar în acele momente majoritatea jucătorilor preferă să intre la mese pe care nu și le permit, crezând că pot recupera ceea ce au pierdut cat au fost în “tilt”. Însă se înșeală foarte mult și astfel ajung să piardă tot ce au adunat până atunci, spre deosebire de un profesionist care știe că poate controla această problemă dacă are un management al banilor foarte bine stabilit, care-i asigură păstrarea balanței la un nivel bun, permițându-i să continue jocul în aceeași manieră ca și înainte de intrarea în “tilt”.

Respectarea banilor are darul de a te ajuta să treci peste pasa proastă în care un jucător poate cădea și te aduce mai aproape de țelul fiecărui om care se apucă de poker, acela de a reuși să joace la mizele cele mai mari și de a câștiga foarte mulți bani, atât din jocurile de cash cât și din turneele la care se va înscrie.

Managementul bankroll-ului este cheia succesului în poker iar acest lucru a fost demonstrat în foarte multe cazuri în care jucătorii au plecat de la sume infime și au reușit să ajungă milionari respectând doar această regula extrem de simplă. Astfel reușita fiecărei persoane, în poker, va depinde de modul în care va reuși să-și stăpânească pornirile în momentele dificile, când jocul și cărțile vor fi mereu împotriva sa, dar odată ce se depășește această perioadă, drumul spre succes și spre îndeplinirea visului de a ajunge jucător profesionist de poker precum cei pe care-i vedem în fiecare zi la televizor ori pe internet va fi mult mai  aproape decât s-ar putea crede.

Acest articol a fost publicat în Poker și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ unu = 8

 


Ultimele articole din categoria Poker: