KYC: Cum și de ce trebuie să-ți verifici contul la pariuri online

Orice operator de pariuri online din România este obligat din punct de vedere legal să verifice identitatea și domiciliul jucătorilor în termen de 30 de zile de la înregistrare. Know Your Customer (KYC) este un proces prin care operatorii se asigură că jucătorul a împlinit vârsta legală de 18 ani, are domiciliul în România și că identitatea sa este reală, pentru a putea dirija impozitul titularilor și pentru a preveni eventualele tentative de spălare de bani. A nu se confunda verificarea KYC cu procedura Fortuna verificare bilet, care presupune verificarea biletelor jucate la pariuri offline sau online.

De regulă, procesul este finalizat în cel mult 48 de ore de la trimiterea documentelor necesare, însă uneori pot apărea întârzieri. Dacă procedura KYC nu este finalizată cu succes în timp util, operatorul este obligat să închidă contul și să vireze eventualele fonduri rămase către bugetul de stat. Recuperarea acestora este imposibilă, așa că este bine să se respecte termenul pentru a preveni orice posibilă neplăcere.

După înregistrare, jucătorul trebuie să trimite o poză un act de identitate, cum ar fi buletinul, pașaportul sau chiar permisul de conducere, precum și o poză cu o factură de utilități, gaze, internet, tv etc., pe care să figureze numele și adresa de domiciliu, iar aceasta să nu fie mai veche de 2-3 luni de zile. În loc de factură se poate folosi și un extras bancar recent, care să includă aceleași informații personale.

Apoi, noului utilizator i se va solicita și trimiterea unei poze cu cardul de debit sau de credit, în cazul în care aceasta a fost metoda de plată folosită; de regulă, această a treia cerință apare în momentul în care jucătorul încearcă să efectueze prima retragere.

Pentru a nu avea probleme, documentele trebuie să fie pozate și trimise sub formă de imagine (JPG, PNG etc.) și nu sunt formă de PDF, iar un fișier nu poate să aibă mai mult de 4Mb. Este important ca toate cele 4 colțuri ale documentelor să fie vizibile, iar focalizarea să fie reușită, astfel încât informațiile să poată fi citite cu ușurință.

Noii utilizatori trebuie să fie atenți la corespondența transmisă de către operator, pentru că este posibil ca anumite documente să fie respinse. Fiecare agenție are propriile cerințe și condiții, așa că nu te gândi neapărat că lucrurile vor funcționa la fel peste tot. Este posibil ca, un operator să refuze aceleași poze pe care un altul le-a acceptat. Tocmai de aceea, nu este indicat să lași verificare KYC pe ultimul moment.

Un alt aspect important este că, agențiile de pariuri online îți vor închide contul și dacă documentul de identitate trimis a expirat. De regulă, ar trebui să fii înștiințat cu ceva timp înainte de expirarea documentului, însă nu te baza pe asta. Indicat este să trimiți noul document din timp.

Datele trimise operatorilor de jocuri de noroc sunt securizate, așa că nu trebuie să-ți faci griji în acest sens. În România, nu s-a vorbit niciodată despre cazuri în care să fi avut loc scurgeri de informații de la casele de pariuri online, însă utilizatorii sceptici au posibilitatea de a efectuat și depuneri prin alte metode de plată, cum ar fi Skrill, Neteller, Paysafecard, Transfer Bancar sau chiar folosind numerar, în anumite agenții (cum este și cazul celor de la Fortuna) și în instituțiile de plată partenere.

Acest articol a fost publicat în Poker și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = doi

 


Ultimele articole din categoria Poker: