Pariurile sportive ajută la creșterea sporturilor profesioniste

Industria pariurilor sportive a evoluat masiv în ultimul deceniu, mai ales în România. Dacă înainte existau doar câteva agenții de pariuri stradale, în ziua de astăzi oferta este mult mai bogată. Pe lângă zecile de agenții stradale, tot mai mulți jucători apelează la pariuri sportive online.

Site-urile de pariuri online vin cu o serie de avantaje pentru jucători și cu o ofertă mult mai diversificată. Principalele avantaje ale acestor site-uri sunt portabilitatea și posibilitatea de a le accesa la orice oră, de pe orice dispozitiv. Ai nevoie doar de un calculator/telefon/tabletă cu o conexiune activă la internet și poți plasa pariuri online. Pe lângă oferta bogată de pariuri, în cadrul site-urilor vei putea analiza statistici și rezultate care să te ajute să pui pronosticurile corecte. În plus, pe acestea poți urmări și evenimente sportive live, fie în format video, fie în format de statistici live. Astfel ești la curent cu tot ce se întâmplă în meciurile pe care ai pariat.

XL BET este unul dintre aceste site-uri de pariuri online care vine cu o ofertă bogată de pariuri sportive. Aici poți paria pe meciuri de fotbal din competiții din toată lumea, dar și pe alte sporturi, precum baschet, tenis, handbal, formula 1 etc.

Cum ajută pariurile sporturile

Pariurile sportive aduc beneficii mari tuturor sporturilor. Chiar dacă prin introducerea pariurilor în competiții se ridică mereu suspiciuni despre corectitudinea desfășurării meciurilor, acest lucru este de cele mai multe ori doar zvon.

Faima și popularitatea unor sporturi este deseori îmbunătățită de pariurile sportive. Imaginea unei competiții crește dacă aceasta este listată la case de pariuri. Odată cu creșterea exponențială a interesului pentru sporturi vor apărea tot mai mulți sponsori din toate domeniile. Dacă interesul pentru acestea este mare vor fi și solicitări pentru transmisiuni live, fapt care poate genera noi surse de venit.

Toate acestea nu fac decât să îmbunătățească finanțele clubului sau a competiției vizate de sponsorizări. Cu cât un club are un buget mai bun, cu atâta el va putea să investească mai mult în sportivi de valoare. Apariția acestor investiții în sportivi și în salariile lor va duce la apariția de rezultate. Iar cum echipele care au rezultate atrag tot mai mulți suporteri în tribună, este realizat deja un traseu complex prin care cluburile pot beneficia de listarea meciurilor la agenții de pariuri sportive.

În plus, se știe că agențiile de pariuri efectuează verificări strice asupra meciurilor care sunt suspecte că ar fi fost trucate. Astfel putem spune că agențiile de pariuri sunt ca și o asigurare că o competiție se desfășoară corect, conform regulamentelor.

O altă metodă prin care marile companii din industria pariurilor ajută diverse sporturi și echipe este cea financiară. Cu siguranță ai observat că tot mai multe echipe de fotbal, dar nu numai, au printre sponsori și o casă de pariuri de renume. Prin banii plătiți pentru a sponsoriza echipa putem spune cu certitudine că unii operatori de pariuri sau casino ajută la dezvoltarea sporturilor.

Astfel, o parte din banii pe care jucătorii îi investesc în pariuri se întorc ca și investiții în competiții sportive, turnee sau echipe profesioniste. Interesul agențiilor de pariuri este ca toate competițiile să fie cât mai echilibrate și populare, pentru a atrage mereu pariori noi care să se înregistreze pe site.

În România sunt mai multe echipe de fotbal, baschet sau handbal care au printre sponsori și agenții de pariuri. Cu toate acestea, nu se pune problema ca unul dintre aceste cluburi să nu-și apere corect șansele într-un meci, fie că este amical sau oficial. Pentru a nu exista dubii în acest sens, sportivii au interzis la plasarea de pariuri. Aceștia nu pot paria nici pe competiții în care joacă, nici pe evenimente din alte sporturi.

Pe lângă echipe, există case de pariuri care au sponsorizat și competiții. Așa s-a întâmplat la Liga 1 de fotbal, care a avut de-a lungul timpului mai mulți sponsori din domeniul pariurilor. Alte exemple regăsim și la baschet masculin sau la handbal feminin. Indiferent de sport, este cert este că deși agențiile investesc în echipe, nu se pune problema ca un club să nu-și apere corect șansele.

Practic putem spune că atât cluburile cât și agențiile de pariuri au ca interes comun promovarea competițiilor sportive.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Poker și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× opt = 8

 


Ultimele articole din categoria Poker: