Poker, jocul de cărți pe care ar trebui să-l știm cu toții

Sunt multe jocuri de cărți, unele mai complexe, altele mai simple. Pokerul se încadrează la ambele categorii, iar această variație este dată de adversarii pe care îi poți avea. La o masă de jucători profesioniști, trebuie să ții cont nu doar de cărțile pe care le ai în mână, ci și de adversar, de reacțiile acestuia și așa mai departe. Însă până să discutăm de factorul psihologic în cadrul acestui joc, ceea ce contează este jocul propriu-zis.

Intai de toate trebuie sa stiti ca exista cateva zeci de tipuri de poker. Unele variante sunt asemanatoare, dar altele au reguli total diferite. De aceea, ar fi oarecum inutil sa prezentam regulile de joc ale unui singur tip de poker. In functie de jocul de poker pe care doriti sa il incercati, veti putea afla foarte usor regulile cautandu-le in mediul online sau pe platformele dedicate acestui joc de carti.

In schimb, indiferent de ce tip de poker veti alege sa jucati, actiunile pe care le poate face un jucator vor fi intotdeauna aceleasi. In momentul in care veti reusi sa cititi adevaratele motive din spatele unei actiuni de acest fel, veti putea sa va considerati un jucator de poker profesionist.

Prima dintre actiuni este „Check” („pas”). Acest lucru indica faptul ca jucatorul activ nu initiaza niciun fel de pariu si isi pastreaza dreptul de a trece in etapa urmatoare a mainii de poker. In momentul in care alegeti actiunea „Check”, nu renuntati la potul de pe masa, ci pur si simplu alegeti sa nu mariti miza. In cazul in care toti jucatorii merg pe aceasta varianta, runda respectiva este incheiata si se trece la urmatoarea etapa.

O alta actiune este „Bet” („pariu”). In cazul in care nu a fost facut nici un pariu, dar jucatorul al carui rand este vrea sa faca acest lucru, va alege actiunea „Bet”, adica va paria. In acest moment, jucatorii de la masa trebuie fie sa se retraga din mana respectiva, fie sa onoreze pariul impus de jucator, fie chiar sa mareasca la randul lor miza, plusand la bet-ul facut de primul jucator.

Actiunea „Fold” („renunțare”) reprezinta dorinta unui jucator de a se retrage din cursa pentru potul unei maini de poker. In aceasta situatie, jucatorul in cauza nu va mai fi obligat sa parieze si nu va mai avea niciun drept asupra potului.

„Call” („sec”) este actiunea prin care un jucator accepta actiunea de „Bet” al altui jucator, adaugand la potul de pe masa o suma echivalenta cu cea a jucatorului care a initiat actiunea de pariere.

Prin „Raise” („plusare”) se intelege platirea „Bet”-ului initiat de un jucator, si in acelasi timp efectuarea unui pariu mai mare, obligandu-i inca o data pe cei care au ramas in joc sa adauge suma echivalenta pentru a mai avea o sansa la potul mainii respective.

Toate aceste actiuni sunt folosite in absolut orice tip de joc de poker, si, interpretate in mod corect, va pot transforma intr-un castigator si jucator profesionist de poker.

 

Acest articol a fost publicat în Poker, Publicitate și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × = 3

 


Ultimele articole din categoria Poker: