RTP-ul păcănelelor – Ce este această valoare și cât de importantă este pentru un jucător?

Un jucător la cazino ar trebui să fie cât mai informat înainte să își înceapă activitatea, astfel încât să aibă o minimă bază de date. Acest lucru este foarte important pentru că ajută la creșterea șanselor de câștig și la luarea unor decizii mai bune. Deși jocurile de noroc sunt o activitate distractivă, destinată timpului liber, nu înseamnă că totul se face “după ureche”. Spre exemplu, când mergi la pescuit este bine să știi tipurile de undițe, când pictezi să ai idee care sunt culorile de bază și cum se îmbină armonios. Astfel, și în gambling este bine să știi cel puțin câteva informații minime.

Printre lucrurile de bază care influențează șansele de câștig, se află RTP-ul, în urma căruia poți selecta cele mai profitabile sloturi, astfel încât să ai cât mai multe avantaje. În continuarea articolului vei afla mai multe despre această valoare, dar și alte aspecte pe care este bine să le ai în vedere înainte să începi distracția pe bani, la o păcănea online.

Ce este RTP-ul?

Termenul RTP este prescurtarea de la “Return to Player” (“Returnarea către jucător”) și este o valoare reprezentată în procent. Cu cât valoarea este mai mare, cu atât se presupune că pe o anumită perioadă vei reuși să îți câștigi investițiile făcute. Spre exemplu, teoretic, dacă joci 100 RON la un slot care are RTP-ul 90%, se presupune că vei câștiga în urma mai multor runde, 90 RON.

Altfel spus, RTP-ul este valoarea procentuală care, teoretic, se va întoarce în contul jucătorului, pe parcursul mai multor runde. În cazul altor jocuri de cazino, conceptul este cunoscut sub denumirea de “house edge”. Este foarte important să înțelegi faptul că valoarea RTP-ului se calculează pe jucarea mai multor rotiri, nu pe o singură rundă.

De ce este important RTP-ul?

Înainte de a alege să joci un anume slot este bine să știi cât mai multe despre el, pentru a știi care sunt posibilitățile sale de câștig. Dacă un video slot are un RTP mai mare, înseamnă că pe o sesiune de joc care are mai mult de câteva runde, vei avea mai multe șanse să-ți recuperezi investițiile făcute.

Chiar dacă ai citit deja câteva informații, nu ezita să vezi și un video cu funcțiile și beneficiile pe care le oferă acesta, așa cum este acest review pentru RTP la Cherry Pop. Astfel, vei putea observa și analiza inclusiv alte detalii importante despre jocul respectiv. În afară de procentul Return to Player, există și alte aspecte pe care este bine să le ai în vedere, precum:

 • Tematica păcănelei
 • Grafica și efectele speciale
 • Funcțiile speciale și cadourile oferite
 • Acordarea de Rotiri Gratuite și numărul lor
 • Activarea de multiplicatori și valoarea lor maximă
 • Mecanica rolelor (Cluster, Megaways, Paylines)
 • Disponibilitatea pe dispozitive mobile

Toate aceste detalii contează, pentru că ele împreună creează experiența oferită de video slot.

Care sunt slot-urile cu cel mai mare RTP?

În primul rând, este important să știi că nu există niciun joc de cazino care să aibă RTP-ul de 100%. Este considerat că, video slot-urile sunt avantajoase din acest punct de vedere când au RTP-ul între aproximativ 96% și 99%.

Printre cele mai cunoscute păcănele online pe care le poți juca și la cazinourile din România, se află:

 • Jack Hammer 2 (Netent) – 97.10%
 • Retro Reels Extreme Heat (Microgaming) – 97.50%
 • Starmania (Amaya) – 97.87%
 • Blood Suckers (Netent) – 98.00%
 • Jackpot 6000 (Netent) – 98.90%
 • Mega Joker (Netent) – 99%

Înainte de a începe să te distrezi la o păcănea, asigură-te că faci asta la un cazino licențiat, care își desfășoară legal activitatea. După ce ai ales video slot-ul pe care să îl încerci, joacă responsabil, fără să depui sume prea mari, pe care nu le poți acoperi din bugetul rămas din venitul tău lunar, după achitarea dărilor.

 

 

Acest articol a fost publicat în Poker și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − = doi

 


Ultimele articole din categoria Poker: