România, locul 11 din 25 la turneul final al Campionatului European de polo pe apă la grupa de vârstă sub 15 ani. Ungaria ia titlul

Poloiştii „tricolori” sub 15 ani ai României au condus încă de la începutul celui de-al doilea minut al întâlnirii finale de clasament pentru locul 11 în turneul Campionatului European de polo pe apă sub egida LEN, fără a mai fi egalaţi deloc, din contră, desprinzându-se spre final la 6 goluri, 14-8 cu Olanda, care n-a câştigat nicio repriză, 4-2, 2-2, 2-1, 6-3, victorie de consolare la capătul reuniunii din Muntenegru, unde speranţele sportului cu mingea pe apă din Carpaţi au trecut la scor în grupă de Slovenia, Polonia şi Cehia, apoi şi cu 15-13 de Germania, dar au cedat în optimile eliminatorii Turciei iar apoi Maltei în zona locurilor 9-12.

Ediţia din acest an a Campionatului European de polo pe apă pentru seniori va avea loc în luna octombrie, între 7 şi 21, la Tel Aviv, dar până atunci să punctăm participarea „tricolorilor” români sub 15 ani la competiţia continentală sub egida Len rezervată categoriei lor de vârstă, încheiată duminică la Podgorica, unde au făcut scor în Grupa F, 18-7 cu Polonia, 35-3 cu slovenii şi 24-3 cu cehii, şi i-au învins şi pe nemţi, cu 15-13, fiind însă apoi eliminaţi în optimi, de către Turcia, cu 11-8, şi pierzători şi în faţa Maltei în disputele din zona 9-12, cu 11-9, rămânându-le la dispoziţie întâlnirea pentru locul 11, adjudecat în faţa olandezilor. Şi mai modest clasaţi în urma acestora, până la locul 16, Georgia, Israel, Polonia şi Moldova.

În fruntea ierarhiei, Ungaria a cucerit titlul continental la U15 mulţumită unui 10-8 în finala turneului, cu gazda Muntenegru, iar Grecia medalia de bronz, 14-13 în finala mică, în dauna Serbiei. Într-un duel tradiţional, Spania – Italia, ibericii au smuls locul 5 graţie unui 8-7 în întâlnirea de clasament, iar croaţii la scor locul 7, 12-0 cu turcii. În continuare, pe locurile 9 şi 10, nemţii şi maltezii.

România a avut pe convocator „tricolori” din generaţiile 2008-2009, portarii Spoială şi Holhoş, respectiv Feke, Orsos, Mincă, Rotaru, Pop-Cotuna, Nagy, Orient, Pop, Cula, Paladiciuc-Rusu, Boros, Cimpoeru, Angelescu, Paveliu, Chiru, Grama, Lanevschi şi Petrariu.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Polo pe apă și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × 3 =

 


Ultimele articole din categoria Polo pe apă: