Serbia își păstrează coroana europeană, 4 titluri la rând, Croația pe podium

Reprezentativa de polo pe apă a Serbiei și-a păstrat titlul continental în turneul final al naționalelor de seniori prin a triumfa în weekend la Barcelona în ultimul act al celei de-a 33-a ediții din LEN Water Polo European Championships, 12-10 cu gazda Spania.

Câștigători ai precedentelor 3 ediții, sârbii s-au văzut mai mereu conduși în finala arbitrată și de Adrian Alexandrescu, chiar și la două goluri diferență, 1-3 în repriza a II-a și 3-5 în cea de-a treia, scor de la care au revenit la 6-5 cu 19 secunde înaintea ultimei pauze, grație lui Andrija Prlainovic, singurul care a marcat de două ori din tabăra învingătorilor în cele 32 de minute de joc regulamentar, cu posesia mingii superioară ibericilor.

De fiecare dată însă și Spania a egalat prompt, atât în ultimele secunde ale părții a treia cât și cu 4 minute și 30 de secunde înaintea încheierii finalei, la 44 de secunde după ce balcanicii preluau din nou conducerea cu 7-6, așa încât s-a purces la aruncările de departajare, fructificate fără greș de Serbia, toate cele 5, față de numai trei ale amfitrionilor: 12-10 (0-1, 3-3, 3-2, 1-1 / 5-3).

Și astfel, selecționata îndrumată de Dejan Savic a adus al patrulea titlu european consecutiv Serbiei, cu 3 victorii pe linie într-o grupă și cu România iar apoi calificată în fazele eliminatorii cu 8-5 în dauna Ungariei respectiv 9-7 cu Croația. Națională de la Marea Adriatică urcată pe locul 3 mulțumită triumfului cu 10-8 în finala mică împotriva Italiei, învinsă și în semifinale, de gazde, cu 8-7.

În continuarea ierarhiei finale, Grecia a obținut locul 5 grație unui 8-6 în meciul de clasament cu Muntenegru, iar Rusia poziția a șaptea, 9-8 cu Ungaria, cea mai aureolată în ansamblul celor 33 de ediții ale Campionatului European de polo pe apă. Câștigătoare în apariția finală pentru locul 11, 10-6 cu Franța, România s-a clasat la Barcelona și în urma Germaniei respectiv Olandei.

Olandezele au câștigat în schimb trofeul continental în întrecerea feminină, 6-4 în finala cu Grecia, pe podium mai urcând și gazda Spania grație unui 12-6 cu Ungaria.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Polo pe apă și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + = treisprezece

 


Ultimele articole din categoria Polo pe apă: