Ungaria – Muntenegru, finală de Mondial

Tripla campioană olimpică a mileniului III, Ungaria, şi Muntenegru îşi vor disputa sâmbătă seară (23,15 ora României) finala competiţiei masculine de polo pe apă din cadrul celei de-a 15-a ediţii a Campionatului Mondial de nataţie de la Barcelona.

Maghiarii, într-o formulă nouă, reconturată de noul selecţioner Tibor Benedek, dar şi asistaţi din tribună de arhitectul triumfurilor olimpice, Denes Kemeny, au dispus cu 11-10 de campionii olimpici en-titre, cei din Croaţia, Denes Varga marcînd cu nici două minute înainte de final golul victoriei, după ce ex-iugoslavii reveneau de la 10-7 la 10-10.

Cu portarul Nagy Viktor în seară bună, Ungaria a preluat conducerea în sfertul secund al semifinalei cu Croaţia, calificându-se în ultimul act, în care va întâlni Muntenegru a trecut cu 10-8 de italieni, de care se desprindeau treptat, 3-0 la prima pauză, 5-1 la pauza mare şi 9-4 înaintea ultimului sfert.

Italia şi Croaţia vor juca mâine de la ora 17,30 pentru medaliile de bronz, înainte ca Grecia şi gazda Spania să lupte în jocul pentru locurile 5-6. Elenii au trecut ieri de Australia în vreme ce ibericii i-au aruncat pe sârbi în jocul pentru locurile 7-8, cu 14-13 după aruncări de departajare. A fost 6-6 după 32 de minute, apoi 8-8 după prelungiri şi 11-11 după prima serie de penalty-uri, Xavier Garcia punând punct unui total de câte 11 aruncări de fiecare parte!

România a fost eliminată cu 4 eşecuri din 4 (golaveraj 21-39), 4-10 cu Italia, 4-7 cu Kazahstan, 8-9 cu Germania şi 5-13 cu Serbia, încă din prima fază a turneului de 16 echipe.

În ierarhia generală pe medalii a Mondialului de nataţie de la Barcelona, înaintea ultimului week-end al competiţiei pe 6 discipline de întrecere, şi-au făcut loc 27 de naţiuni, dintre care 15 medaliate cu aur: China (13 aur), SUA (10), Rusia (7), Germania (3), Australia, Brazilia, Africa de Sud şi Franţa – cîte două, Italia, Grecia, Ungaria, Tunisia, Columbia, Lituania şi Suedia, cîte una.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Polo pe apă și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× patru = 32

 


Ultimele articole din categoria Polo pe apă: