IBIBO 2017, start cu 160 de jucători din toată lumea al turneului Internațional de Bowling din România

IDM Bucharest International Bowling Open (IBIBO), singurul turneu internaţional de bowling în sistem open din România, desfășurat sub egida World Bowling şi European Tenpin Bowling Federation (ETBF), deschide a opta ediție a competiției la IDM Club Bucureşti, în acest weekend. IBIBO 2017 se desfășoară în intervalul 30 septembrie – 8 octombrie 2017 și are un fond de premiere de 27.000 de euro.

„Avem anul acesta o serie de premiere la IBIBO, lucru care ne confirmă amploarea pe care o are turneul, de la an, la an. Am pregătit ediția cu cel mai ridicat nivel tehnic de până acum, de aceea și jocul pe care îl vom vedea va fi unul foarte competitiv. Avem o ungere a pistei foarte dificlă, de 39 de picioare și 25 de ml. cantitatea de ulei, specifică celor mai renumite competiții internaționale, care cere precizie din partea jucătorilor și decizie corectă de deplasare spre stânga, pentru dreptaci și spre dreapta, pentru stângaci. Mai mult, echipa românilor este formată dintr-un număr record de peste 70 de participanți, iar cel mai tânăr jucător al ediției este tot un român, care abia a împlinit 15 ani și promite să facă o figură bună, încă de la prima participare. În spatele acestor statistici stă, însă, faptul că bowling-ul devine un sport cu mai multă aderență pe plan local și ne așteptăm la o ediție fără precedent a singurului turneu internațional de bowling din România”, spune Marius Briciu, director IDM Club și managerul echipei de organizare a IBIBO 2017.

În turneu sunt înscriși aproximativ 160 de jucători din 17 țări, iar cea mai numeroasă echipă este din România, cu aproximativ 70 de jucători. Concurenții din acest an sunt din Bulgaria, Cipru, Danemarca, Elveția, Finlanda, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Norvegia, România, Slovacia, Spania, Suedia, Statele Unite ale Americii și Turcia.

La cea de-a opta ediție IBIBO participă aproximativ 70 de români

  • Cel mai tânăr jucător înscris în competiție, românul Cezar Feliu, are 15 ani
  • Premiile puse în joc sunt în valoare de 27.000 de euro
  • Finala turnelui va avea loc duminică, 8 octombrie, și va fi transmisă pe Pro X

La această ediție sunt înscriși numeroși jucători de top, inclusiv Mattias Wettenberg, din Suedia, unul dintre cei mai cunoscuți jucători din Europa, care participă, anul acesta, în premieră, la IBIBO. Printre cei mai importanți jucători de bowling înscriși la turneul IBIBO 2017 sunt și campionul Barry Foley (Irlanda), Giannis Stathatos (Grecia), Marco Cesare Parapini (Italia), Steffen Tang-Petersen (Danemarca), precum și americanul Christopher Boyd.

Din echipa românilor, 9 fac parte din lotul național lărgit de bowling: Cristian Calagiu, Romeo Găgenoiu, Lucian Paraschiv, Marius Bălan, David Orlanda, Cătălin Gheorghe, Alexandru Arbanaș, Victor Dumitrașcu și Nicolae Gheorghe. Cel mai tânăr membru al echipei este Cezar Feliu, în vârstă de 15 ani, care se antrezează, de doi ani, la clubul IDM, cu Valentin Piroș, selecționerul echipei de bowling a României.

În competiția de anul trecut, românii cu cel mai bun parcurs au fost Cristian Calagiu și Victor Dumitrașcu, ocupând locurile 11, respectiv 12. Geanina Dumitrașcu a fost jucătoarea de origine română cel mai bine clasată, pe locul 28 în clasamentul general.

Câștigătorul IBIBO 2017 este premiat pe 8 octombrie, la IDM Club Bucureşti

Turneul internaţional de bowling IDM Bucharest International Bowling Open are două categorii de participanți: A (clasă profesionistă) şi B (clasă semiprofesionistă), în funcția de media de joc a fiecărui participant. În categoria A sunt prezenţi jucătorii cu medii foarte mari (între 180 şi 300 de popice), iar în ceea ce privește clasa jucătorilor semiprofesionişti, media de joc este de 180 de popice.

Finala turneului IBIBO va avea loc duminică, 8 octombrie, începând cu ora 20:00 și va fi transmisă, și în acest an, de PRO X, precum și live pe pagina de Facebook a evenimentului https://www.facebook.com/IDMClub.Bucuresti/. Accesul spectatorilor este liber pe tot parcursul turneului, care va putea fi urmărit și pe pagina oficială a competiției http://idmclub.ro/ibibo/.

Fondul de premiere din acest an, de 27.000 euro, va acoperi premii pentru primii 40 de jucători clasați la categoria A (clasă profesionistă) și, pentru a stimula jucătorii la început de drum, vor fi premiați și primii cinci din categoria B (clasă semiprofesionistă). Lista partenerilor și susținătorilor IBIBO 2017 cuprinde următoarele companii: Kegel, Sivissidis team, First Advertising și, în premieră, Carlsrom Beverage (Carlsberg).

 

Acest articol a fost publicat în Popice și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte + 6 =

 


Ultimele articole din categoria Popice: