Alexandru Cazacu, medalii de bronz în Cehia, la Campionatul European de tineret

Alexandru Cazacu, fiu al lui Sorin Cazacu, sportiv dar și antrenor și conducător al grupării timișorene CS Caza Powerlifting, a cucerit două medalii de bronz la categoria tineret în cadrul Campionatului European de powerlifting pentru seniori, tineret și juniori ce s-a derulat la Plzen, izbutind în plus și două clasări în imediata apropiere a podiumului la categoria de greutate -120 de kilograme, pe locul 4. În total, delegația României, alcătuită din 12 sportivi dintre care 3 de la gruparea de pe Bega, a câștigat 11 medalii în Republica Cehă, zece la categoria tineret iar una la seniori.

Alexandru Cazacu a urcat pe podiumul tineretului la competiția continentală de la Plzen grație totalului acumulat în cadrul categoriei -120 de kilograme, de 705 kilograme ridicate, dar și în proba de genuflexiuni, cu 280 de kilograme, tot pe locul 3, în care a avut o încercare și la 300 de kilograme, nevalidată. Tânărul timișorean s-a mai situat și pe locul 4 în proba de împins din culcat, cu 190 de kilograme ridicate, respectiv la îndreptări, tot primul în apropierea podiumului, cu 235 de kilograme.

Tot dintre internaționalii Timișoarei de la CS Caza Powerlifting au mai ridicat greutăți sub tricolor în concursul european și Laura Elena Bacria, la seniori feminin, cu clasări pe locul 8 la categoria 63 de kilograme, respectiv Sorin Cazacu, cu 3 locuri 7 și un loc 9 la seniorii categoriei -120kg.

George Moise, un fost component al grupării de pe Bega, care s-a întors la vatră, la Ploiești, unde activează clubul Iron Team, a excelat în Cehia cu o medalie de aur, una de argint și două de bronz, toate în cadrul categoriei 66 de kilograme, pe prima treaptă a podiumului mai urcând și Cătălin Bucuiuman, aur tot la tineret, din partea grupării din Alba Iulia, în cadrul categoriei de greutate 74 de kilograme.

Daniel Turuș, tot de la Unirea Alba Iulia, a strâns 4 medalii de bronz la tineret la 105 kilograme, tot pe locul 3 clasându-se dar între seniori Andrei Cioflică, la 74kg. Andrei Irimie, tot din partea celor de la Unirea, a fost la un pas de podium în întrecerea celor de la 83 de kilograme, duel la împins din culcat la care a ratat la mustață intrarea între primii trei.

Cu bune clasări în preajma podiumului au concurat în Cehia și Daniel Ordean, tot din Alba Iulia, al cincilea la genuflexiuni între cei de la tineret în cadrul categoriei +120kg, precum și Florin Lupaș, cu 375 de kilograme ridicate, tot pe locul 5 dar la seniori la genuflexiuni, tot la +120kg, respectiv Laurențiu Avram, pe 6 la tineret la categoria 74 kilograme, în vreme ce Daniel Bălăiță, din Brașov, a ratat 3 tentative de doborâre a recordului mondial master 1 în cadrul categoriei de greutate 105kg, la împins din culcat.

Delegația tricoloră în Cehia a fost condusă de Ovidiu Pănăzan, diriguitor al Federației Române de Powerlifting, prezența timișoreană la întreceri fiind sprijinită de CJT, Municipalitate, Cosmin Șorban de la SmartFit Studio, Eugen Cacherda de la Vitabolic și Dragoș Țarălungă, ”dar țin să mulțumesc tuturor celor care ne-au fost aproape și în această pregătire”, după cum a semnalat Sorin Cazacu, în al cărui calendar competițional urmează alinierea la Campionatul European de haltere masters, la Budapesta, în săptămâna 16-23 iunie, iar apoi pe 3-7 iulie înapoi la Plzen, la C.E. master în powerlifting.

 

Acest articol a fost publicat în Powerlifting și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × = opt

 


Ultimele articole din categoria Powerlifting: