Cei 3 sportivi de la CS Caza Powerlifting Timișoara în lotul României, medalii la Campionatul European de Powerlifting pentru juniori, tineret și seniori

Clubul Sportiv Caza Powerlifting Timișoara a avut la start 3 sportivi în lotul României aliniat la Campionatul European de Powerlifting pentru juniori, tineret și seniori, desfășurat în perioada 3-8 august la Plzen, în Cehia, unde au urcat pe podiumul de premiere.

Alexandra Cazacu, fiică a multiplului medaliat internațional Sorin Cazacu – președinte al CS Caza Powerlifting Timișoara dar și antrenor și sportiv al grupării sale, a concurat în Cehia pentru România la categoria de greutate -52 kilograme, a juniorilor mici, sub 18 ani, cel mai acerb disputată categorie competițională, în cadrul căreia lupta pentru medalii a fost purtată până la ultima încercare, bănățeanca devenind vicecampioană continentală la îndreptări, cu 127,5 kilograme ridicate. Alexandra a avut și încercarea de aur în mână, ratând la mustață 132,5 kilograme, pe de altă parte obținând și locul 4 la genuflexiuni, cu 132,5 kilograme.

Marius Tutunaru a concurat în cadrul categoriei -105 kilograme a juniorilor mici sub 18 ani, devenind vicecampion al Europei prin câștigarea a 3 medalii de argint și una de bronz, mai precis pe locul secund la genuflexiuni, cu 215 kilograme ridicate, la împins din culcat cu 157,5 kilograme și la total cu 580 de kilograme, respectiv pe locul 3 la îndreptări cu 207,5 kilograme.

Bogdan Pop a obținut 4 medalii de bronz la categoria -74 kilograme a seniorilor, pe locul 3 la genuflexiuni cu 210 kilograme, la împins din culcat 155 de kilograme, la indreptări 200 de kilograme iar la total 565 de kilograme. Marius Tutunaru și Bogdan Pop sunt antrenați de Darco Marcov, fost campion național absolut în powerlifting pentru clubul timișorean de profil, actualmente cu o implicare esențială în îndrumarea sportivilor de pe Bega. Sporttim își cere scuze și își asumă totala responsabilitate pentru omiterea neintenționată din informarea inițială a nominalizării lui Darco Marcov drept antrenor al celor doi medaliați la întrecerea continentală. 

România a avut în total 10 sportivi la start și s-au câștigat 27 de medalii, fiind cel mai „bogat” in medalii Campionat European din istoria de 12 ani a participărilor reprezentanților F.R. Powerlifting la asemenea întreceri continentale. Au concurat la Plzen 4 sportivi juniori mici sub 18 ani, categorie în cadrul căreia s-au cucerit 9 medalii – dintre care 4 de aur, 4 de argint și una de bronz; 3 sportivi la tineret de 19-23 de ani cu cucerirea a 11 medalii dintre care 4 de aur, 5 de argint și două de bronz, obținând locul 3 pe națiuni, respectiv 3 sportivi seniori, cucerind 7 medalii (una de aur și 6 de bronz).

Pentru CS Caza Powerlifting și pentru România urmează Campionatul Mondial de juniori/tineret/masters din perioada 22-28 august, la Oradea, la Casa de Cultură, competiție organizată în acest an de F.R. Powerlifting. Timișorenii au la start în naționala României 4 sportivi dintre care 3 juniori sub 18 ani, și anume Cazacu Alexandra la categoria -52 kilograme, Teighiu-Jurj Beatrice (cat.-69 kg), Tutunaru Marius (cat.-105 kg) iar la masters Cazacu Sorin, la categoria -120 kg.

”Pe această cale vreau să mulțumesc domnului președinte al F.R. Powerlifting, Pănăzan Ovidiu, care este și antrenorul lotului național. Mulțumesc firmei Rossini din Timișoara, mulțumesc prietenilor mei Țarălungă Dragoș, Deian Plavosin, Radu Uță, Cosmin Șorban – Smartfit Studio, Eugen Cacherda – Vitabolic, Giuliano De Sabata, Rujea Penda, domnului director de la CSȘ1, Sebastian Gavrilă. Mulțumesc colegilor de lot și nu în ultimul rând sportivilor mei, care au concurat exemplar! Mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi”, a spus Sorin Cazacu.

 

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Powerlifting și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Cei 3 sportivi de la CS Caza Powerlifting Timișoara în lotul României, medalii la Campionatul European de Powerlifting pentru juniori, tineret și seniori

  1. Tutunaru Marius spune:

    Este absolut necesar să îl menționăm și pe Marcov Darco, cel care m-a antrenat pe mine, Tutunaru Marius și pe colegul meu, Pop Bogdan. Totodată trebuie să îi mulțumim pentru tot ajutorul pe care ni l-a acordat pentru ca noi să reușim să ajungem la această performanță.

  2. Pop Bogdan spune:

    As dori sa ii multumesc si antrenorului meu personal,Marcov Darco,pentru antrenamentele,sustinerea si tot ajutorul acordat atat in sala cat si in viata de zi cu zi pe parcursul perioadei de pregatire pentru acest Campionat European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − sapte =

 


Ultimele articole din categoria Powerlifting: