CS Caza Powerlifting, 17 noi medalii la Campionatul Național. Bilanț strălucitor al ridicătorilor timișoreni la aniversarea a 10 ani de activitate a clubului

Clubul Sportiv Caza Powerlifting Timișoara a îmbogățit la începutul deceniului trecut peisajul lumii sportive bănățene, o noutate necesară și binevenită, rod al pasiunii și dedicației unui ridicător veteran, Sorin Cazacu, multiplu laureat național și internațional, și iată gruparea de pe Bega la ceas aniversar, sărbătorind 10 ani de existență, răstimp în care a acumulat medalii peste medalii, titluri peste titluri, pe plan intern dar și cu distincții aurite la nivel continental și mondial. Iar ultimele reușite au venit chiar zilele trecute la o întrecere a Campionatului Național, desfășurată în județul Bihor.

CS Caza Powerlifting Timișoara împlinește sâmbătă 27 noiembrie zece ani de activitate, mulți înainte!, având cu ce să se mândrească, unul dintre polii de referință ai acestei discipline în România, mereu în cursa pentru medalii, constant medaliat și aureolat, reprezentând cu cinste capitala Banatului în powerliftingul intern și fiind un excelent ambasador al sportului românesc în concursurile internaționale regionale, continentale și mondiale, tricolor purtat cu mândrie pe podiumul de premiere, pe umerii unor ridicători obițnuiți cu greul.

Înflăcărarea exemplară a sportivului, antrenorului, promotorului, mentorului și conducătorului de club Sorin Cazacu a întrupat un vis în realitate, CS Caza Powerlifting etalon în ramura internă de profil, cu reprezentanți fără excepție în selecționatele naționale, timișoreni ridicând în numele medaliilor pentru România pe toate meridianele, în reuniuni sub egida International Powerlifting Federation.

Zece ani ai unor mari împliniri în pofida dificultăților de tot felul, greutăți pe cât de competitiv ridicate, pe atât de salutar depășite, deloc vorbe mari, ci un altfel de bilanț în contul unui club tinzând întins spre mia de medalii. Multă, multă sudoare în spatele acestor performanțe, multă strădanie pentru ca sportivii să poată ajunge să concureze pentru medalii, eforturi depuse de un colectiv sufletist, coeziv, cu sprijinul unor sponsori înțelepți, detectând la adevărata valoare importanța susținerii unui asemenea demers.  

Caza Powerlifting, un mare bine pentru comunitatea locală, Mens Sana in Corpore Sano, un câștig pentru sport și implicit pentru viața socială, fiecare om câștigat de partea suflării arenelor aducând un plus binelui general, cu atât mai esențial în niște vremuri când lumea este pur și simplu ”băgată în boală”.

Iar sportivii timișoreni au anticipat cum se cuvine împlinirea a 10 ani de existență a clubului, acoperindu-se de lauri la Campionatul Național de împins culcat clasic și echipat al federației de profil, derulat zilele trecute la Beiuș, în Crișana.

Unde Alexandra Cazacu, fiică a lui Sorin Cazacu, a concurat la categoria de greutate -52 de kilograme, sub culorile Unirii Alba Iulia, obținând mai multe medalii, la împins clasic 40 de kilograme – locul 2 și medalie de argint la junioare II, respectiv locul 3 și medalie de bronz la senioare, iar la împins echipat 60 de kilograme, locul 1 și campioană a țării de junioare II și seniori, ocupând locul I la Open-ul de juniori si locul II la categoria generală Open a senioarelor. 

Monica Magda a concurat pentru timișoreni la împins classic 40 de kilograme, cucerind locul 1, medalie de aur la seniori și campioană națională, la împins echipat obținând locul 2 – medalie de argint la senioare.

Tavi Hărmănescu a ridicat în limitele categoriei 74 de kilograme, la împins clasic 112,5kg – locul II și vicecampion al țării la seniori – la egalitate cu primul clasat, respectiv pe locul I și campion al României la Master 1. Iar la împins echipat, 117,5kg ridicate, campion național de seniori si Master 1.

Raul Zorzon a concurat pentru CS Caza Powerlifting la categoria -83kg, la împins echipat cu 170 de kilograme ridicate, pe locul 2 și vicecampion de seniori.

Giuliano De Sabata a ridicat pentru timișoreni la categoria -93kg, la împins classic 145 de kilograme – pe locul 3, la împins echipat 177,5kg – locul 2 și vicecampion de seniori.

Alexandru Cazacu, fiu al lui Sorin Cazacu, a concurat la categoria -120kg, în contul celor de la CS Unirea Alba Iulia, la împins echipat 232,5kg, pe locul 2 și vicecampion național de seniori.

Silviu Popșa s-a remarcat la categoria +120kg, pentru Universitatea din Alba Iulia, la împins clasic 230 de kilograme, campion al țării și ocupant al locului 1, campion absolut la împins clasic.

În fine, Sorin Cazacu, sufletul grupării Caza Powerlifting, a concurat la rândul său tot la categoria+120 kg, și tot cu legitimare și la Universitatea din Alba Iulia, la împins echipat ridicând 250 de kilograme, pe locul 3 la seniori și locul I la Master 1.

În total 17 medalii, dintre care 8 de aur, 6 de argint și 3 de bronz.

Sorin Cazacu, președinte al clubului timișorean și vicepreședinte federal, și-a arătat recunoștința pentru întreaga suflare a fenomenului și simpatizanților săi: ”Vreau să felicit organizatorii, F.R. Powerlifting, pe fratele Lupaș Power și Ioana Lupaș. Mulțumesc d-lui Pănăzan Ovidiu pentru susținerea necondiționată! Mulțumesc familiei mele, soția Codruța Cazacu, care ne susține necondiționat! Mulțumesc prietenilor mei, Dragoș Țarălungă, Radu Uță, Cosmin Şorban de la Smartfit Studio, Eugen Cacherda de la Vitabolic. Mulțumesc CS Unirea Alba Iulia, domnului director Corneliu Mureșan, mulțumesc CS Universitatea din Alba Iulia, mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi!”

Fotografiile…

 

 
Distribuie
Acest articol a fost publicat în Powerlifting și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × = 16

 


Ultimele articole din categoria Powerlifting: