CS Caza Powerlifting, 30 de medalii dintre care 22 de aur la Campionatul Național de powerlifting

În anul centenar al Marii Uniri, a fost doar cât se poate de adecvat ca întrecerea Campionatului Național de powerlifting pentru seniori, tineret, juniori și masters să fie găzduită de municipiul Alba Iulia, un pol de forță în sportul cu greutăți din România. Iar competitivii timișoreni de la CS Caza Powerlifting au însuflețit ca atare onoranta aliniere la start cu 9 participanți, semnând reușite care le-au adus o salbă de 30 de medalii, dintre care 22 de aur și 5 de argint.

Alexandra Cazacu, fiică a sportivului-cheie al clubului timișorean, totodată antrenor și conducător al grupării, Sorin Cazacu (foto, împreună cu Alexandra), s-a numărat printre reprezentanții formației de pe Bega aureolați la Alba Iulia, în cadrul categoriei de greutate -47 de kilograme, câștigătoare a 4 medalii de aur la juniori și tot atâtea la seniori.

Tot dintre reprezentantele sexului frumos de la CS Caza Powerlifting, Laura Bacria și-a adjudecat titlul național absolut în concursul feminin, cucerind 4 medalii de aur la senioare.

Familia Cazacu a contribuit cu vârf și îndesat la zestrea bănățenilor în Ardeal, fiul Alexandru câștigând 3 medalii de aur și una de argint la categoria tineret, adjudecată cu titlu absolut, pe când la seniori a mai smuls două de argint și una de bronz, iar tatăl Sorin s-a distins prin 3 medalii de aur la seniori și 4 la categoria masters.

Toate rezultatele timișorenilor au fost însă dintre cele mai bune, inclusiv cu alte medalii, Bogdan Onolov obținând în cadrul categoriei de greutate 83 kg a seniorilor două de argint și una de bronz, iar Cristian Ungureanu un bronz la seniorii înscriși în proba de 120 de kilograme.

Andrei Oancea, în cadrul probei de 74 de kilograme a juniorilor, a obținut locul 4, tot în imediata apropiere a podiumului clasându-se și Victor Sîrbu la categoria 66kg a seniorilor, pe când Adrian Călușeriu a încheiat pe 5 la genuflexiuni între cei de la ”gabaritul” 105kg la seniori.

Urmează Campionatul European de tineret, juniori și seniori, în Cehia, așadar pe plan internațional, la Plzen, în 5-12 mai, unde Timișoara va fi reprezentată de Sorin Cazacu, fiul său Alex și Laura Bacria, dar mai întâi pentru longevivul sportiv-antrenor-președinte și o revenire la prima dragoste, halterele, cu ocazia Cupei României din 17 aprilie, atunci sub culorile arădenei AMEFA. ”Țin să le mulțumesc pentru susținere și sprijin lui Dragoș Țarălungă, Eugen Cacherda de la Vitabolic, Smartfit Studio prin Cosmin Șorban, Primăriei Timișoara, CJT, Ferroli România, lui Adrian Călușeriu și în general tuturor celor care ne-au fost aproape și de această dată!” a semnalat Sorin Cazacu.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Powerlifting și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 6 = douazeci patru

 


Ultimele articole din categoria Powerlifting: