CS Caza Powerlifting, 49 de medalii la Campionatul Național de seniori, tineret și juniori la powerlifting

Acoladă impresionantă de distincții pentru gruparea timișoreană CS Caza Powerlifting în județul Prahova, unde, la Blejoi – gazdă în premieră, lângă Ploiești, s-a disputat Campionatul Național de powerlifting rezervat seniorilor, tineretului și juniorilor. Ridicătorii de greutăți de pe malurile Begăi au cucerit pe linie medalii, fără excepție, totalul fiind cu o unitate mai puțin decât impresionantul 50, dintre care 37 de aur, 8 de argint și 4 de bronz. Bănățenii au avut drept valoroși parteneri de întrecere în sportivii de la Zamolxis Alba Iulia iar cu această ocazie s-a stabilit și un nou record absolut ca greutăți ridicate în powerlifting-ul românesc.

17799235_1443554752350757_8910754458126118803_n

 

Trei sportive și 7 sportivi de la CS Caza Powerlifting Timișoara au urcat pe podiumul de premiere al competiției naționale din Prahova, marea majoritate cucerind chiar medalii de aur.

Alexandra Cazacu, fiică a multiplului campion național și internațional Sorin Cazacu, sportiv, antrenor și conducător de club la Caza Powerlifting, a obținut 8 medalii de aur dintre care 4 la senioare și 4 la junioare în cadrul categoriei de vârstă 43 de kilograme, clasându-se totodată pe locul 3 în Openul junioarelor.

Laura Bacria a cucerit la rândul ei 4 medalii de aur la senioare în cadrul categoriei 63 de kilograme, devenind totodată campioană națională absolută la feminin. Totodată, Ștefania Coșereanu, tot din gruparea timișoreană, s-a remarcat în limitele categoriei 72 de kilograme cu 4 medalii de aur.

În întrecerile masculine, CS Caza Powerlifting a plusat tot prin fiecare component aliniat la start. Astfel, George Moise s-a remarcat la categoria 66 de kilograme,cu  8 medalii de aur, dintre care 4 la tineret și 4 la seniori, devenind campion național absolut de tineret.

Alexandru Cazacu, fiu mai mare al lui Sorin Cazacu, a cucerit în cadrul categoriei 105 kilograme 4 medalii de aur la tineret și una de argint respectiv două de bronz la seniori. Cristian Oproiu, concurând tot la 105 kilograme, între seniori, a obținut două medalii de aur și câte una de argint respectiv bronz, pe când Dimitrije Jovanovic s-a remarcar cu 4 medalii de aur la tineret, 3 de argint și una de bronz la seniori, în categoria 120 de kilograme.

17553792_1442668655772700_7548888747585229257_n

 

Adrian Călușeriu, ridicând la categoria 105kg, a smuls o medalie de argint la împins din culcat iar Relu Antonică, în limitele categoriei 93kg, a cucerit la seniori un argint la împins din culcat.

Nu în ultimul rând, antrenorul-conducător Sorin Cazacu a continuat să concureze cu succes și în 2017 deși a intrat binișor în categoria celor peste 40 de ani, cu 3 medalii de aur și una de argint la 120 kilograme, clasându-se totodată pe locul secund în Open-ul seniorilor la masculin. Mai mult, Sorin Cazacu a atins 300 de kilograme la împins din culcat, un nou record național, și și-a îmbunătățit totodată recordul personal la total, de 922 kilograme. Apropo de care, Florin Lupaș, de la CS Lupaș Power Bihor, a devenit campion național absolut de seniori în limitele categoriei +120 kilograme cu un nou record absolut al României ca număr total de kilograme ridicate la general în powerliftingul intern, 972,5 kilograme, doborând vechiul record stabilit în anul 2013 de Sorin Cazacu. Lupaș n-a împlinit încă 30 de ani și ridică în cea mai mare categorie de greutate, peste 120 de kilograme.

Urmează în curând, pe 18-22 aprilie, Cupa României la haltere seniori, cu Sorin Cazacu între protagoniști, iar pe 8 mai participarea a 3 sportivi de la CS Caza Powerlifting ca parte a lotului României la Campionatul European de seniori de la Malaga, exponenți ai grupării de pe Bega fiind Alexandru și Sorin Cazacu respectiv George Moise (66kg).

”Mulțumesc pentru sprijinul de care avem parte firmelor SmartFit și Vitabolic, Primăriei Timișoara, Consiliului Județean Timiș, domnului Dragoș Țarălungă, noului președinte federal Ovidiu Pănăzan, domnului Cosmin Șorban, patron SmartFit, și în general tuturor celor care sunt alături de noi și ne susțin”, a menționat Sorin Cazacu în urma participării de mare succes a celor de la CS Caza Powerlifting la ”Naționalul” prahovean.

Acest articol a fost publicat în Powerlifting și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Powerlifting: