CS Caza Powerlifting, 78 de medalii de aur în 2015, mușchi tari și pe 2016. Fiul Alex îi calcă pe urme tatălui Sorin Cazacu și la nivel mondial

Cu binișor peste 100 de medalii adjudecate în 2015, gruparea CS Caza Powerlifting Timișoara este în pragul unui nou an competițional în care țintește să mențină ștacheta cât mai sus. Provocarea este majoră, dat fiind multitudinea izbânzilor din sezonul trecut, însă sportivii din powerliftingul local sunt cu atât mai motivați. Iar pentru Sorin Cazacu, conducător al clubului, antrenor, multiplu medaliat național și internațional dar și o raritate între halterofili în calitatea sa de competitor la peste 40 de ani, și un mare motiv de mândrie, fiul său Alexandru călcându-i întins pe urme.

 

Sorin și Alexandru Cazacu, la ora podiumurilor mondiale ale juniorului

Sorin și Alexandru Cazacu, la ora podiumurilor mondiale ale juniorului

 

Căci unele dintre cele mai prețioase distincții din șiragul de 122 de medalii acaparate de CS Caza Powerlifting în 2015, 78 fiind de aur iar 26 de argint, au fost cucerite prin râvna, abnegația și sudoarea ”schimbului de mâine”, Alexandru Cazacu, dublu campion european juvenil de powerlifing în întrecerea continentală din sezonul trecut, la Oroshaza, dar și dublu vicecampion mondial și medaliat cu bronz tot în ediția precedentă, la Campionatul Mondial de subjuniori-juniori de la Praga.

Așadar proverbul cu așchia care nu sare departe de trunchi este cât se poate de adevărat în cazul lui Sorin și Alexandru Cazacu, și nu numai, chiar și fiica mai mică, Alexandra, ajungând prima pe țară la Campionatul Național de copii și cadeți, la doar 12 ani.

Nici că se poate bucurie mai mare pentru veteranul Sorin Cazacu, în ultimii ani și campion european și mondial de masters la categoria 1, rezervată sportivilor din grupa de vârstă 40-50 de ani, pregătind și savurând apoi reușitele fiului Alexandru, dublu campion european juvenil dar deja și dublu vicecampion al lumii între juniorii mici.

Sorin Cazacu

Sorin Cazacu

 

Dacă Sorin Cazacu, care în luna iulie va împlini 43 de ani, are deja în cârcă, în haltere și powerlifting, 32 de ani de sport de performanță, combinați în ultimii aproape zece cu antrenoratul, în schimb fiul Alexandru, la nici 19 ani, are deja o multitudine de distincții la nivel internațional.

Iar calendarul competițional pe 2016, cu mai multe alinieri în întreceri majore peste hotare, le face cu ochiul, timișorenii vizând lărgirea cabinetului cu trofee. Strângând din dinți în pofida propriilor accidentări dar și declarându-se încântat că are componenți ai clubului la vârste și mai înaintate, care concurează în a doua dintre cele 4 categorii masters, la 50-60 de ani, Sorin Cazacu se bizuie pe consolidarea unei grupări incluzând un nucleu de performeri în întreceri de anvergură, între cei 17 legitimați aliniindu-se la concursuri naționale, și speră implicit la un 2016 la fel de rodnic.

Năzuințele nu sunt deloc nefondate, cele unsprezece medalii internaționale din anul 2015 și excelentele clasări ale juniorului Alexandru vorbind de la sine, în paralel tânărul aspirant pregătindu-se și de Bacalaureat, în calitate de licean, în clasa a XII-a la LPS Banatul.

Născut în 17 iulie 1997, Alexandru Cazacu și-a conturat reușitele în cadrul categoriei de greutate 93 de kilograme, urcând pe podium spre finele anului trecut și la cea de-a 21-a ediție a ”Cupei Dunării”, la Linz, unde powerliftingul de pe malurile Begăi avea mai mulți medaliați, și în persoana lui Sorin Cazacu, cu aur, respectiv Bogdan Onolov, bronz.

sursa foto: Caza Powerlifting Timisoara / facebook

sursa foto: Caza Powerlifting Timisoara / facebook

 

Veteranul Sorin Cazacu, anul trecut la Plzen dublu vicecampion mondial la categoria Masters 1, dar și medaliat cu bronz, este de departe ”greul” din fruntea clubului, concurând la categoria de greutate 120 de kilograme, dar de succes prin a coagula un lot mixt și din mai multe generații, incluzându-i ca principali protagoniști, pe lângă Alex, și pe Bogdan Onolov – la categoria 74kg, George Moise la 66kg, profesorul de matematică Ovidiu Negulici, un decan de vârstă, la 74 de kilograme, dar și reprezentante ale sexului frumos precum Natalia Ignatiuc, la 72kg, și Laura Bacria (63kg).

Lungi au fost asiduele pregătiri de iarnă dar acum tare puțin a mai rămas până în week-end, când Sorin Cazacu își va încorda pentru prima oară mușchii într-un concurs major pe 2016, Cupa României la haltere, prima sa dragoste, și în care concurează în acest deceniu, mai exact în luna februarie împlinindu-se 6 ani de la trecerea de pe Bega pe Mureș, sub culorile lui AMEFA Arad.

Aceasta este însă doar încălzirea, cei 17 sportivi legitimați de la CS Caza Powerlifting având în calendar o serie de întreceri de powerlifting pe țară, ca de exemplu în luna iunie la Beiuș, Campionatul Național, apoi cel de juniori și tineret în octombrie la Râmnicu Vâlcea, respectiv Campionatul Național de împins din culcat în noiembrie, la Sibiu.

Principalele ținte ale calendarului pe 2016 rămân însă cu certitudine alinierile internaționale, și anume Campionatul European de powerlifting pentru juniori de luna viitoare, la Malaga, urmat în luna august în Polonia de Mondialul juvenil, în vizorul lui Alexandru Cazacu și George Moise.

Luna mai, în intervalul 9-14, aduce Campionatul European de seniori, la start cu Laura Bacria, Bogdan Onolov și Sorin Cazacu, iar iulie Campionatul European masters, cu Ovidiu Negulici și Natalia Ignatiuc implicați, nelipsind o nouă ediție a Mondialului masters, la Tallin.

Un șirag de medalii dar și o mulțime de noi încercări pentru CS Caza Powerlifting, toate posibile și cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, al Primăriei Timișoara, Federației Române de Powerlifting, DJST Timiș, Vitabolic și tuturor susținătorilor colectivului de ridicători de mari greutăți de pe malurile Begăi.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Powerlifting și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Powerlifting: