CS Caza Powerlifting Timișoara, puternică în Alba Iulia în pragul Centenarului. Multiple clasări pe podium la Campionatul Național de împins din culcat

Abonată la medalii, CS Caza Powerlifting Timișoara s-a dovedit a rămâne la fel de puternică și cu ocazia ediției din acest an a Campionatului Național de împins din culcat, găzduit în cetatea Marii Uniri, Alba Iulia, în pragul Centenarului, timișorenii izbutind multiple clasări pe podium într-o competiție pigmentată de atingerea a numeroase recorduri personale cu vârf de lance o reușită absolută în powerliftingul românesc la împins din culcat, 312 kilograme ridicate de bihoreanul Florin Lupaș.

CS Caza Powerlifting Timișoara a obținut mai multe medalii la Campionatul Național de împins din culcat de la Alba Iulia, întrecere adresată atât seniorilor, cât și celor de la categoriile de concurs tineret, juniori și Masters, și la care conducătorul, antrenorul și sportivul bănățenilor, Sorin Cazacu, s-a aliniat cu succes la puține zile după revenirea de la o altă întrecere pe plan mondial.

Astfel, la o lună după ce urca pe podiumul Campionatului Mondial de Powerlifting Masters din Mongolia, unde obținea o medalie de aur și una de bronz, Sorin Cazacu a concurat în noiembrie și la Campionatul Mondial de powerlifting pentru seniori din Suedia, adresat participanților cu vârste între 24 și 39 de ani, timișoreanul reușind să acumuleze cel mai mare total personal din acest an, 902,5 kilograme ridicate, și anume la genuflexiuni 357,5 kilograme, la împins din culcat 282,5kg, respectiv la îndreptări 262,5kg. ”Sunt bucuros că din postura de cel mai vârstnic concurent, la 45 de ani, am reușit să mă clasez în primii 10 sportivi ai planetei, locul 8 la împins culcat și 10 la genuflexiuni!”, a spus Cazacu după competiția scandinavă.

Iar din nordul Europei, în Ardeal, unde Sorin Cazacu a devenit campion național de seniori și Masters la categoria de greutate -120 kilograme, cu 265 ridicate la împins din culcat, tentativa la 275 nefiind validată datorită unei greșeli tehnice. Iar aceasta a fost a 12-a participare a veteranului ridicător timișorean la o competiție majoră pe anul în curs, în medie așadar mai mult de una pe lună.

Satisfacție pentru întreg lotul timișorenilor la Alba Iulia, căci Andrei Oancea, un învățăcel în vârstă de 14 ani, a obținut locul 5 la juniori 2 în cadrul categoriei de greutate 93kg, în vreme ce Antonia Malița s-a clasat pe prima treaptă a podiumului la juniori 1, categorie echivalentă tineretului la grupa 19-23 de ani, dar totodată și la seniori, triumful fiind repurtat în cadrul categoriei -72 kilograme.

Laura Bacria a devenit la rândul ei campioană națională de seniori la 63kg, plus campioană absolută a competiției feminine, trecând totodată cu brio examenul de arbitru național.

Timișorenii au adus însă și alte medalii pe Bega, Victor Sîrbu devenind campion național de seniori al categoriei -66kg iar Alexandru Cazacu, fiu al lui Sorin, vicecampion la juniori 1 – tineret la -120kg dar și ocupant al locului 4 la seniori cu un record personal de 202,5 kilograme ridicate.

 

Sorin Cazacu a salutat buna organizare pusă în scenă de Federația Română de Powerlifting, Naționalul de împins din culcat reunind circa 80 de sportivi din localități și precum Băile Herculane, Alba Iulia, Galda, Stremț, Turda, Brașov, Sibiu, București sau Bacău.

Iar luna viitoare urmează o competiție locală care strângea anul trecut 76 de sportivi din powerlifting, ”Cupa Timișoara Internațional Ultimate Bench Press Challenge”, programată pe 15 decembrie la SmartFit Studio2, cu participarea anunțată a chiar două echipe din Bulgaria, dar și din Ungaria, Serbia, Slovacia și bineînțeles România. ”Sperăm să avem și mai mulți participanți la start!”, a anticipat Sorin Cazacu, care a ținut să-i mulțumească după ultimele apariții internaționale și cea internă președintelui federal Ovidiu Pănăzan, lui Radu Uță și Dragoș Țarălungă, lui Cosmin Șorban de la SmartfitStudio, lui Eugen Cacherda și Radu Popescu de la Vitabolic și în general tuturor celor care au fost alături de CS Caza Powerlifting în susținerea pregătirilor.

Cazacu la ”Mondialul” din Suedia

Cazacu, la ”Mondialul” din Suedia

Acest articol a fost publicat în Powerlifting și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − = 4

 


Ultimele articole din categoria Powerlifting: