”Cupa Universitaria”: competiție sportivă între universități, desfășurată la Timișoara

Universitatea de Vest din Timișoara, prin Facultatea de Educație Fizică și Sport, în parteneriat cu Smartfit Studio și alte două universități din țară, și anume Universitatea „Alexandru Ioan Cuzaˮ din Iași – Facultatea de Educație Fizică și Sport respectiv Universitatea „Babeș-Bolyaiˮ din Cluj-Napoca – Facultatea de Educație Fizică și Sport, organizează în 4 mai de la ora 10 Cupa Universitaria, o competiție care are ca scop stimularea practicării activităților sportive, îndeosebi în aer liber, precum și a nivelului de pregătire teoretică a studenților în educație fizică și sport. Concursul, în Parcul Rozelor.

Activitatea se va desfășura cu participarea studenților din 3 universități: Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea „Babeș-Bolyaiˮ din Cluj-Napoca și Universitatea „Alexandru Ioan Cuzaˮ din Iași. Probele de concurs vor fi următoarele:

– probă teoretică la disciplina Teoria educației fizice și sportului – UVT;

– Universitaria Cup by Smartfit: Fitness Functional– Parcul Rozelor, Timișoara. Evenimentul de Fitness Functional organizat de Smartfit Studio va cuprinde 5 probe, desfășurate în echipe de 2 persoane, băiat/fată. Atleții vor fi supuși unor teste destul de riguroase, unde le vor fi testate calitățile motrice ca viteza, îndemânarea, rezistența și forța. Aceste probe vor include exerciții din Powerlifting, gimnastică și de anduranță. După cele 5 probe, se va face un clasament cu cele mai bune echipe. În acest clasament, echipa cu cele mai multe puncte, va fi determinată câștigătoare.

– Beach Volley– Parcul Rozelor, Timișoara.

O comisie mixtă de concurs, formată din cadre didactice de la universitățile menționate, se va ocupa de elaborarea regulamentului, organizarea întrecerilor, stabilirea și premierea câștigătorilor.

Activitatea vizează astfel o bună pregătire profesională, atât practică, cât și teoretică, a studenților în educație fizică și sport, facilitând, pe de altă parte, stabilirea de legături și colaborări ulterioare, în ce privește activitățile sportive și didactice curriculare și extracurriculare, între participanți.

Acest articol a fost publicat în Powerlifting și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 − unu =

 


Ultimele articole din categoria Powerlifting: