Sorin Cazacu, aur la 45 de primăveri și două medalii de argint inclusiv la total la Campionatul European de Master 1

Timișoreanul Sorin Cazacu, care luna aceasta, în data de 31, va împlini vârsta de 45 de ani, a devenit la Plzen, în Republica Cehă, campion european în powerlifting la categoria Master 1, în proba de genuflexiuni, cu o reușită de 340 de kilograme ridicate, sportivul dar și antrenorul respectiv conducătorul grupării locale CS Caza Powerlifting cucerind pentru România la competiția continentală și alte două medalii de argint.

Nu este întrecere de la care veteranul timișorean să nu se întoarcă cu medalii, caz și al concursului continental din weekend, în care, tot în cadrul categoriei de greutate -120 de kilograme, a încheiat al general, cu 870 de kilograme, rezultate și dintr-o clasare pe locul 6 în proba de îndreptări, cu 255 de kilograme.

Cazacu n-a fost însă unicul medaliat dintre ”tricolori” în Republica Cehă, dintre cei 4 componenți ai lotului condus de președintele federal Ovidiu Pănăzan mai urcând pe podiumul de premiere Lucica Olah la categoria Master 3, medaliată cu aur ca o mare bucurie pentru sportiva din Vâlcea, și Cristian Oproiu, al treilea tot la categoria Master 1, la -120kg, cu 267 de kilograme ridicate la îndreptări. Valentin Pătru s-a clasat al patrulea la îndreptări tot la categoria 120 de kilograme.

Următorul reper în calendarul competițional al timișoreanului, pe 8 septembrie, Campionatul Național de haltere, programat la Arad, urmat o lună și ceva mai apoi, în 14-18 octombrie, de Campionatul European de împins din culcat din Luxemburg. Cazacu, pe cântar la 119,2 kilograme la concursul din Cehia, a adresat mulțumiri după participarea la Campionatul European președintelui federal Ovidiu Pănăzan, lui Florin Lupaș, cel care l-a asistat în abordarea tentativelor din întrecere, colegilor de lot național dar și celor de-acasă, Cosmin Șorban, Eugen Cacherda, Dragoș Țarălungă, respectiv instituțiilor administrative, CJT și Primăria Timișoara.

Iar pentru cei din powerlifting, o participare în această vară cu 5 reprezentanți și în efectivul României pentru Campionatul Mondial Universitar.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Powerlifting și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − = doi

 


Ultimele articole din categoria Powerlifting: