Sorin Cazacu, campion european Masters și dublu medaliat cu argint

Sorin Cazacu a cucerit 3 noi medalii la nivel continental și a avansat astfel cu succes la cea mai mare categorie de greutate din competițiile de powerlifting, +120 de kilograme, devenind campion al Europei în întrecerile de Masters în proba de geuflexiuni dar și vicecampion la împins din culcat respectiv la total.

Cazacu, reprezentând Timișoara și propria grupare CS Caza Powerlifting în delegația României la ediția din acest an a Campionatului European Masters ce a fost găzduită de Plzen, s-a aliniat de această dată la categoria +120 de kilograme, Super heavyweight, în cadrul căreia s-a impus în concursul de genuflexiuni, cu o tentativă reușită de ridicare a 382,5 kilograme, de fapt cea mai mare greutate ridicată la competiția organizată în Republica Cehă.

Timișoreanul Sorin Cazacu n-a revenit însă pe Bega doar cu o medalie de aur, ci și cu două de argint, una adjudecată la împins din culcat cu o reușită de 282,5 kilograme, iar cealaltă la total, cu 930 de kilograme, ratând locul 1 pentru numai 2,5 kilograme, în favoarea unui reprezentant al gazdelor, în ceea ce a fost cea mai strânsă dispută pentru aur la general din cele 8 categorii de concurs ale bărbaților.

Cazacu, trecut deja binișor de 40 de primăveri, a ridicat 265 de kilograme la îndreptări, situându-se pe poziția a noua. Așadar o participare de mare succes pentru veteranul timișorean, la trecerea de la categoria 120 de kilograme la +120kg.

Medaliile competiției europene Masters de powerlifting au fost împărțite în cerc relativ restrâns de concurenții din țara gazdă, Danemarca, România și Belgia, în numele căreia românul Valentin Pătru a obținut locul 3.

Lotul României i-a reunit la Plzen pe Ovidiu Pănăzan, reprezentând powerlifting-ul din Alba Iulia, Daniel Bălăiță, din Brașov, și Lucica Olah, din Râmnicu Vâlcea, soție a lui Valentin Pătru.

Ar urma alinierea la start la Campionatul Mondial Masters din Suedia, programat în prima decadă a lunii octombrie, participarea lui Cazacu, momentan sub semnul întrebării, depinzând de factorul financiar, în suferință de dată recentă după ultimele decizii dinspre Municipalitate.

Sorin Cazacu se va prezenta în schimb cu certitudine în 5-9 septembrie la finala Open a Campionatului Național de haltere rezervat seniorilor, însă tot precum în ultimii ani, pentru gruparea arădeană AMEFA. ”Mulțumesc familiei mele, lui Ovidiu Pănăzan, președinte al Federației de Powerlifting, tuturor colegilor de lot, lui Florin Lupaș – antrenorului de lot, lui Marius Raica, arbitrul internațional, și fiului său Radu Raica, CJT și Consiliului Local, SmartFit și lui Cosmin Șorban, celor de la Vitabolic, lui Dragoș Țarălungă și tuturor celor care m-au sprijinit și acum!”, a menționat Cazacu.

 

Acest articol a fost publicat în Powerlifting și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 9 = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Powerlifting: