Sorin Cazacu, campion mondial masters la împins din culcat, în Mongolia

Timișoreanul Sorin Cazacu și-a completat cabinetul cu trofee printr-o dublă captură în îndepărtata Mongolia, la Ulan Bator, unde a cucerit medalia de aur a stilului împins din culcat la ediția din acest an a Campionatului Mondial Masters de powerlifting, dar și cea de bronz, la îndreptări.

Sorin Cazacu a ridicat 255 de kilograme la împins din culcat, performanță cu care a cucerit laurii competiției IPF World Masters Powerlifting Chmapionships 2018, în cadrul căreia a mai urcat pe podium și în proba de îndreptări a categoriei de greutate 120 de kilograme, al treilea și medaliat cu bronz pentru 265 de kilograme ridicate.

Cazacu a izbutit aceste performanțe pe fondul unor probleme medicale, fiind foarte răcit, și a dificilei acomodări la diferența de fus orar respectiv de climă, cu temperaturi de îngheț la Ulan Bator și un vânt amplificând senzația de frig.

Iar din Mongolia în vecini, la Beograd, dar în calitate de antrenor al celor 4 sportivi din Sibiu convocați la ”Cupa Balcanică”, în Serbia, la finele acestei săptămâni. Va urma apoi pe 27 octombrie ”Cupa Oltului”, la Râmnicu Vâlcea, și o nouă participare internațională, pe 3 noiembrie, la Campionatul Mondial de powerlifting, dar rezervat seniorilor, la Halmstadt, în Suedia. Ulterior, pe 17-18 noiembrie, Campionatul Național de împins culcat pe echipe, la Alba Iulia, iar pe 15 decembrie tradiționala ”Cupa Timișoara” la powerlifting, la Smartfit Studio 2.

”Vreau să mulțumesc colegilor de lot Valentin Pătru, Lucica Olah și Octavian Oancea, familiei mele, Codruța, Alexandra și Alex, pentru susținere și înțelegere! Mulțumesc președintelui FRP, Ovidiu Pănăzan, secretarului general Ioan Frățilă, sponsorilor Cosmin Șorban de la Smartfit Studio, Eugen Cacherda și Radu Popescu de la Vitabolic, lui Dragoș Țarălungă, Cosmin Popa (Ciocor Arad), Bruja Cristi și Șerban Iulian (Unison București), Vidaicu Tinu (Epic), Vivian Vucea (Viviani Cafe), Radu Benea (Venue), Ștefănescu Răzvan (Cupio), Plavosin Deian, Ciprian Bertea, Tavi Leonte, Sohail Jabri Tabrizi, Florea Mirel, Primăria Timișoara, Consiliul Județean Timiș și tuturor celor care au fost alături de mine!”, a spus Sorin Cazacu după triumf.

Acest articol a fost publicat în Powerlifting și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − = doi

 


Ultimele articole din categoria Powerlifting: